Sufide pöörlemispraktika ja töötuba
Tegevus » Sündmus
Aeg Koht Võtmeisik PDF
2015 Aprill 12 P 17:00
2015 Aprill 12 P 17:00
Europe/Tallinn

"Armastaja päralt on kirg ja hullus,
võluv mäng, mida mängib Armastatu, on äraolek.
Õpi valgusetantsu aatomitelt,
tulletungi ööliblikalt."
- Jalaluddin Mevlana Rumi

Taaskord on meil aeg kohtuda ja pöörelda koos oma südamega Armsama poole! Seekord IRAANI stiilis:
L 11.aprill kell 17:00 - pöörlemise töötuba (eelregistreerimisega)
P 12.aprill kell 17:00 - pöörlemispraktika, kolmetunniline sema

Kevade tuleku ja uue elu tärkamisega pühendume tulisele ja graatsilisele IRAANI SEMA'le, ehk pöörlemispraktikale...

------------------------------------------------------------------------------

∙● ✸ 11.aprill kell 17:00 PÖÖRLEMISE TÖÖTUBA ✸ ●∙
Avastame iraani sema praktikaid ja pärsia muusika mõjusid. Ootame külla minu head iraanipäritolu sõpra Saba Ahangi, kes loeb Rumi luuletusi PÄRISA KEELES ELAVA MUUSIKA SAATEL ja õpetab meile ühe Rumi ghazali hääldust.
Tegeleme ka pöörlemise kehaalkeemiaga - meie eesmärk on tunda ennast turvalisemalt meie kehas ja hingamises, selleks et pööreldes olla tugevalt maandutud ja kergusega oma tühjas keskmes.
Lõpus istume, jagame ja seome ühise einega oma keha ja uusi kogemusi. Pärast vaatame koos FILMI Jalaluddin Mevlana Rumi elust ja sellest, kuidas tema luuletused jõudsid meieni.

Osalustasu 15 eur
Võta palun kaasa mugavad riided, sokid või sema sussid, ja joogiveeanum ning tule natuke varem, et rahulikult riideid vahetada!

------------------------------------------------------------------------------

∙● ✸ 12.aprill kell 17:00 PÖÖRLEMISPRAKTIKA ✸ ●∙
Kõik, nii esimest korda tulijad kui ka kogenud semazenid, on soojalt oodatud osaleda kolmetunnilises sema rituaalis. Seekord kõlavad minu Türgis tehtud salvestused sufide tseremooniatest, mida viisid läbi, mängisid ja osalesid, iraani muusikud ja pöörlejad. Lisaks sema'le, teeme ka iraani zikri'i, ehk meeldetuletamise praktikat, mis aitab jõuda vaikusesse ja puhastab hingamiskanaleid.

Osalemine on endiselt annetustepõhine.
Võta palun kaasa mugavad riided, sokid või sema sussid, ja joogiveeanum.
Võid julgelt kutsuda kaasa oma Sõpra - nagu ütles Rumi: "Kõik on teretulnud jagada oma teekonda tõeotsijate karavaniga".

------------------------------------------------------------------------------

SUFIDE PÖÖRLEMISPRAKTIKATEST:
Sufide pöörlemine, ehk sema, on müstiline praktika, kus pole vaatajaid ja esinejaid, millega on võimalik avastada liikumatust liikumises ja mis avardab meie kehalist/vaimset, sensooret taju. "Kui oled sisemiselt vaikne, kui oled palvetamise meeleolus ja pakkud ennast kõike Armsamale, siis märkad, et kui su keha pöörleb, seal keskel on täiesti vaikne ja liikumatu punkt... Kui me pöörleme, pöörlevad meiega koos kõik nähtamatud universumid. Teistele inimestele tundub, et me pöörleme selleks et minna transsi. Ja me tõepoolest vahel kogeme ekstaatilisi seisundeid. Kõik muu on saladus Sinu ja Armsama vahel." - Mevlevi sufide šeikh Suleyman Hayati Dede (1904-1985)

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Суфийский мистик Джалалуддин Руми сказал: "Лишь тот, кто пробует, познает".

Приглашаем принять участие в суфийских практиках вращения, с помощью которой возможно лучше почувствовать движения своей души, тела и их связь. Это мистический танец души по направлению к своему Творцу, своему Возлюбленному.

В это раз уделим внимание ИРАНСКОЙ СЕМЕ (практике слушания и вращения):
11 апреля, суббота в 17:00 - мастер-класс по вращению
12 апреля, воскресенье в 17:00 - трехчасовая церемония вращения

------------------------------------------------------------------------------

∙● ✸ 11 апреля - МАСТЕР-КЛАСС ИРАНСКОГО ВРАЩЕНИЯ ✸ ●∙
Вместе исследуем иранские практики вращения и влияние иранской музыки. В этот вечер к нам присоединится мой друг из Ирана, Саба Аханг, который будет читать произведения Руми на ПЕРСИДСКОМ ЯЗЫКЕ под сопровождение ЖИВОЙ МУЗЫКИ. Приобщимся к мистическому звучанию этого древнего языка, и конечно займёмся техникой иранского вращения, чтобы мы могли чувствовать легко и уверенно в своём теле. В конце практики разделим небольшую трапезу и вместе посмотрим фильм про жизнь Руми, и о том как его поэзию открыли для себя люди на Западе.

Участие 15 евро, просим сообщить о своем участии.
С собой возьмите удобную одежду, носки, и бутылку для воды. Советуем придти немного раньше, чтобы успеть переодеться.

------------------------------------------------------------------------------

∙● ✸ 12 апреля - СУФИЙСКАЯ ПРАКТИКА ВРАЩЕНИЯ ✸ ●∙
Ждем всех, как пришедших впервые, так и опытных семазенов, участвовать в нашей общей трехчасовой практике вращения. В этот раз будет звучать записи с иранских церемоний самы, в исполнении прекрасных иранских музыкантов. Мы также начнём с иранского зикра - практики, которая помогает достичь внутренней тишины и очищает дыхательные пути.

Участие по пожертвованиям.
С собой возьмите удобную одежду, носки, и бутылку для воды.

------------------------------------------------------------------------------

О СУФИЙСКОМ ВРАЩЕНИИ:
Суфийское вращение, или сема, это мистическая практика, где нет ни зрителей, ни выступающих; которая позволяет найти неподвижность в движении, и которая расширяет физическую и духовную чувствительность. "Когда ты находишься во внутренней тишине, в состоянии молитвы, и когда твое тело вращается, ты обнаружишь в себе неподвижную точку... Когда мы вращаемся, с нами вращаются все невидимые миры. Другим может казаться, что мы вращаемся для того чтобы войти в транс, и мы действительно иногда испытываем экстаз. Но все остальное - это тайна между Тобою и Возлюбленным." - Шейх Мелеви ордена Сулейман Хайяти Деде (1904-1985)

Sarnastel teemadel