Loeng Ayurvedast - meditsiini emast
Tegevus » Sündmus
Aeg Koht Võtmeisik PDF
2016 Aprill 06 K 18:00
2016 Aprill 06 K 20:00
Europe/Tallinn
Tunnuspilt

AINO KARTUL- NAJAR kõneleb tuhandeid aastaid vanast india terviseteadusest – Ayurverdast, mis hõlmab endas nii meditsiini kui õpetust toitumisest ja õigest eluviisist, sh ka idamaiseid teraapiad ja massaaži. Ayureveda eesmärk on eemaldada terviseprobleemi põhjused, mitte ravida sümptomeid.

Lektor on õppinud Jiva kolledžis Ayurevedat, leidnud Kašmiirist endale hingesugulasest abikaasa ja loonud Tartus hubase salongi Advaita (mis tähendab eesti keeles ühtsust), kus ta aitab ligimesi idamaise tarkuse abil, vt www.advaita.ee.

"Arvan, et tulevikumeditsiin ongi ühendus Lääne meditsiinist ja vanadest teraapiatest, kus inimest nähakse tervikuna," ütleb ta. Kindlasti on Ayurveda õpetusel oluline osa selles, et Aino on tervenenud rinnavähist. Muuhulgas käis naine haiguse ajal mägedes ennast turgutamas liustike veega. See oli uskumatu, kuidas nn elus vesi kasvajast nõrgestatud naise tervist kosutas.

Loengus tuleb juttu:

  • Mis on Ayurveda? Ayurvedat kutsutakse meditsiini emaks, sest see õpetus on mõjutanud Hiina, Araabia, Vana- Kreeka ja Rooma meditsiinilist mõtlemist. Peatähelepanu on TERVISEL, mitte haigusel. Tervis peitub keha, tunnete, meele ja hinge tasakaalus. Haigus tekib, kui tasakaal kaob.
  • Inimeste bioloogilistest tüüpidest, neile sobivast toitumisest
  • Mis on doshad? Kuidas eemaldada kehasse kogunenud jääkained?
  • Mis on nn elus vesi? Aino räägib pisut isiklikust tervenemise kogemusest.
Sarnastel teemadel