Mantrakontsert elava muusikaga
Tegevus » Sündmus
Aeg Koht Võtmeisik PDF
2016 Aprill 29 R 19:00
2016 Aprill 29 R 21:00
Europe/Tallinn

Kutsume Sind lõpetama nädalat rõõmsas ja lõõgastunud meeleolus koos mantraid lauldes. MANTRAKONTSERDIL toimub mantrate loitsimine ELAVA MUUSIKA SAATEL - harmooniumil Reelika Rohtmaa (Shakti) ja kitarril Raigo Ruga (Jaskiret Singh). Lisaks õpetab Mai-Liis Toivar (Sat Siri Kaur) mantrate juurde ka kindlaid käte liigutusi (Celestial Communication), mis aitavad vabastada energiablokeeringuid ning on energiseeriva toimega.

 

 

Reelika ja Raigo laulavad nii Šivananda jooga traditsioonist tuntud bhajan'eid kui ka kundalini jooga mantraid. Nad on mõlemad joogaõpetajad, keda ühendab armastus mantramuusika vastu. Reelika ja Raigo on teinud koostööd alates selle aasta varakevadest ja viinud koos läbi mantraõhtuid nii Tallinnas kui Tartus.

Mantra on püha heli, mis võib olla nii tervikfraas, sõna või silp. Tähenduse ja mõju annab talle temas sisalduv helivibratsioonide kompleks. Mantrate laulmine kergendab hinge ja vabastab meie keha blokeeringutest. Helide vibratsioon harmoniseerib meie kehasiseseid vibratsioone — molekulide ja elundite võnkeid. Kirtani ehk pühade laulude laulmine eemaldab psüühilised kompleksid ja muudab meele muretuks, kergeks ja puhtaks. Õhtu lõpetame juhitud vaikusemeditatsiooniga. Eelnev lauluoskus ei ole vajalik ja sõnadega laululehed on kohapeal olemas. Tule laula meel rõõmsaks ja hing rahulikuks!

Osalemispanus: ette tasudes 10€, kohapeal 12€
Pärast registreerumist saadetakse Sulle täpne info tasumise kohta.

Registreeru palun mantraõhtule võimalusel ette.

Lisainfo: reelika.rohtmaa@gmail.com või 556 77 613.
Vaata veel: www.shaktijooga.com

Kohtumiseni Tartu Joogakeskuse Päikesesaalis Kastani 38!

Loe ka teiste teemaõhtute kohta.

KUIDAS MANTRA TÖÖTAB?

Mantrate loitsimisel on ka refleksoloogiline toime. Refleksoloogia üldises mõttes käsitleb elundite, kudede või keha toimingute peegeldusi keha teistes piirkondades ja see põhineb holistilisel mõttemallil: osa peegeldab tervikut - näiteks jalalaba, kõrvalest või käelaba omavad terviklikku tsoonide peegeldussüsteemi kogu keha organitest. Neid peegeldus-tsoone käsitledes stimuleeritakse, aktiveeritakse või rahustatakse vastavat elundit või siis keha toimingut.

Inimese suulaes on 84 meridiaanipunkti. Kui me loitsime mantraid, siis keel stimuleerib neid punkte ja see tasakaalustab ajutegevust. Need punktid on nagu "arvuti klaviatuur", kusjuures "arvuti" ise asub hüpotaalamuses (aju osa, mis reguleerib vegetatiivse närvisüsteemi funktsioone ehk organismi tahtele allumatuid talitlusi nagu nälg, janu, kehatemperatuur, uni, emotsioonid, seksuaalsus jt.). Mantra rütmiline kordamine stimuleerib hüpotaalamust nii, et muutub aju keemia. Selle tulemusena reguleeritakse sisenõresüsteemi nii, et luuakse neutraalne, balansseeritud meel. Kasutades mantraid saame luua positiivseid meeleseisundeid.

CELESTIAL COMMUNICATION

Celestial Communication on liikumismeditatsioon ja kundalini jooga üks meetoditest nagu õpetas joogi Bhajan. Celestial Communication'is kasutatakse korduvaid, koordineeritud käte liikumisi, mida sooritatakse samaaegselt mantrate loitsimisega. Fookus on keha ülemistel energiakeskustel. Alumised kehapiirkonnad on paigal. Sõrmeotste liikumine läbi õhu suurendab prana energiat (eluenergia), mis mõjub närvisüsteemile rahustavalt, kuid samas energiseerivalt.
Celestial Communication sobib kõigile, kuid eriti soovitatakse seda inimestele, kellel on raske paigal istudes mediteerida.

Sarnastel teemadel