Surmakohvik 1
Tegevus » Sündmus
Aeg Koht Võtmeisik PDF
2017 Jaan 11 K 18:00
2017 Jaan 11 K 20:00
Europe/Tallinn
Tunnuspilt

Avatakse "Surmakohvik"

"Surmakohvikus" väidame veelkord, et me kõik sureme. Kahjuks selle paratamatusega kaasneb pigem hirme ja teadmatust, kui teadlikkust sellest, mis tegelikult toimub. Arutelul küsime, mida suremine erinevates religioonides, eriti aga minule endale tähendab ning kuidas on meie õigusruumis surm reguleeritud.

Teema on Eestis tabu, sest pole peaaegu võimalustki väljendada soovi, kuidas minu surm peaks toimuma. Piinled niikaua, kui elutuluke kustub. Enda tahte elluviimine, nagu eutanaasia, on karistatav. Samas looma piinlemise lõpetamises ei nähta probleeme. See fakt näitab, kui harimatud oleme ja kui vähe me teame enda tegelikust olemusest suuremas Universumi plaanis.

Vastavad vestlusõhtud toimuvad korra kuus, kolmapäeviti. Igal korral on käsitluse all mõni surmaga seotud või elamata jätmise teema. Eriti elamata jätmine on see valupunkt ja hirmude tagajärg, mis vajavad meis lahendamist ning taipamist.

Esimene arutelu toimub 11. jaanuaril, algusega kell 18:00 Rakvere Teatri kohvikus ning esinejaks on Harri Kingo. Modereerib Peeter Liiv.

Üritus on tasuline, hinnaga 8 eurot, maksmine kohapeal.

Järgnevad vestlusõhtud toimuvad 15 veebruaril, 15 märtsil, 12 aprillil ja 10 mail. Infot esinejate ja teemade kohta täiendatakse jooksvalt.

Sarnastel teemadel