Ajurveeda sissejuhatav kursus
Tegevus » Sündmus
Aeg Koht Võtmeisik PDF
2017 Märts 25 L 10:00
2017 Märts 26 P 18:00
Europe/Tallinn

Uus kolmest moodulist (märts - mai) koosnev kursus saab alguse märtsikuus!

Ajurveeda on üks lahutamatu osa veedade iidsetest teadmistest. Sanskriti keeles tähendab sõnatüvi ayur pikka eluiga või elu ja veda teadmisi. See on igapäevase elu tarkus ja võimalikult kaua noorena püsimise kunst! Algselt anti kõik veedade tarkused edasi suuliselt enne, kui nad enam kui 5000 aasta eest mõttetarkade (rishide) poolt Indias kirja pandi. Vanimad teadaolevad ajurveeda tekstid on tuntud kui Charaka Samhita, Sushruta Samhita ja Ashtanga Hrudaya.

Ajurveeda lähtub mistahes kontekstis alati viiest elemendist – maa, vesi, tuli, õhk, ruum –, mis on osa meie individuaalsusest nii keha kui meele tasandil. Nimetatud tekstid selgitavad üksikasjalikult elementide tasakaalus hoidmise tähtsust, et olla terve ja elada õnnelikult võimalikult kaua. Alates 2016. aastast on võimalik ka Eestis esmakordselt süvendatult ajurveedat õppida. Tänaseks on lõpetanud 2 lendu. 2017. aasta kevadel algab kolmas ajurveeda sissejuhatav kursus, misjärel 2017. aasta sügisel toimub süvendatud teadmistest huvitatuile edasijõudnute kursus.

Ajurveeda sissejuhataval kursusel võivad osaleda KÕIK huvilised ja see on toetav teadmiste süsteem iga inimese jaoks ning ei eelda kindlasti spetsialistiks saamist. Sissejuhatav kursus on eelkõige mõeldud inspiratsiooniks ja on samas eelduseks kõigile tulevastele kursustele, millised eeldavad algteadmisi ajurveeda põhimõtetest. Spetsialisti õppekavad, sh ajurveeda elustiili nõustaja ja ajurveeda massööri erialadel on välja töötamisel järgnevateks aastateks koostöös Euroopa Ajurveeda Assotsiatsiooni ja teiste organisatsioonidega. 

Kursuse vorm: tsükliõpe, mis koosneb kahest 2-päevasest (laupäeva hommikust pühapäeva õhtuni) ja ühest 3-päevasest nädalavahetusest (reede hommikust pühapäeva õhtuni), kokku 7 päeva (kl 10-18).

Õppekeel: eesti keel (edaspidi välisõppejõudude puhul tõlge)

Kursuse kestus: kolm kuud (kevad 2017):

- Märtsi moodul: 25. – 26. märts 2017 – Teema: ajurveeda põhialused, energiate tüübid ja omadused.

- Aprilli moodul: 15. – 16. aprill 2017 – Teema: Tervis ja individuaalsus. Seedetuli ja jäägid nii kehas kui meeles.

- Mai moodul: 19. – 21. mai 2017 –Teema: Toit kui tervise hoidja ja taastaja. Söömine kui sakrament. Toiduainete omadused.

Praktiline kahepäevane toidu valmistamise töötuba. Kursuse maht: 56 akadeemilist tundi Kogu kursuse maksumus: 525 eur+ km. Õppemaksu sisse kuulub kogu programm koos materjalide ja töötubade materjalidega.

Kursuse tutvustus: Kohtume kolmel kevadisel nädalavahetusel, et põhjalikumalt ja päris algusest tundma õppida ajurveeda toimimise loogikat ja traditsioone. Viimane kolmest moodulist on mõeldud praktilise töötoana, kus lisaks teooriale valmistame kahel päeval päevamenüü ja mõned gourmet road ajurveeda põhimõtetest lähtuvalt. Tunnistuse saamise tingimused: kõigil koolitustel osalemine, aktiivne osalemine töötubades ja positiivse testi sooritamine viimasel päeval. Tõendi osalemise kohta saavad kõik soovijad. Kursuse läbinud õpilane: - omab algteadmisi ajurveeda põhimõtetest - oskab üldistes piirides määrata hetkel domineeriva energia tüübi (vikriti) ja anda esmased soovitused selle tasakaalustamiseks. - tunneb omavahel kokku sobimatute toiduainete koosluseid, omab ülevaadet baastoiduainete omadustest ning oskab suurtes piirides otsustada millal ja kuidas neid kasutada - on võimeline andma lihtsamaid tervisealaseid soovitusi oma perele ja klientidele ajurveeda põhimõtetest lähtuva igapäeva elu rutiiniga

KURSUS KUI ERIALANE TÄIENDKOOLITUS: Kursusele on end täiendama oodatud: - massöörid, joogaõpetajad jt terapeudid, kes soovivad paremini mõista, miks kõik üldised „head“ soovitused ei sobi kõigile ja kuidas sellel vahet teha. - psühholoogid, psühhoterapeudid ja nõustajad, kes soovivad paremini mõista, kuidas ja miks üks või teine füüsiline probleem on seotud väga lihtsa igapäevarutiini ja toitumisega. - toitumisnõustajad ja toitumisterapeudid, kes soovivad avardada oma teadmisi igavikuliste tarkuste ja tervise olulisima komponendi – seedetule osas.

KURSUS KUI HUVIKOOLITUS: - kõik tervisehuvilised inimesed, kes soovivad aru saada oma individuaalsusest tervise säilitamisel ja haiguste ennetamisel - kõik muud huvilised, kelle hobiks on toidu tegemine ja kes soovivad oma senistele teadmistele lisada mõned teadlikud oskused toiduainete ja vürtside toime kasutamisel - kokad jt toidu ja tervisliku toitumise huvilised.

NB! REGISTREERIMINE TOIMUB LÄBI SELLE LINGI: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfWxbkhgNOS8mffdqGkXJJENcQwRNbgMgNidigP3vxapDhDtg/viewform

Kursust viib läbi: ajurveeda kokk ja nõustaja, veedaliku elustiili praktiseerija Kaja Keil NB!

Info kõigile, kes kogu kursuse läbivad – kogu õppetsükli tasu on 525 eurot + km, registreerides kogu kursusele, väljastatakse arve, peale mida tuleb tasuda tagastamatu deposiitraha 75 eurot, mis arvestatakse maha viimases tsükli maksumusest.

Deposiitraha tasumine tagab osavõtu kursusest, sest kohtade arv on piiratud. Kontakt: tarkustekool@gmail.com, telefon: 56 600 295.

Sarnastel teemadel