Tiibeti jantrajooga algajate kursus
Tegevus » Sündmus
Aeg Koht Võtmeisik PDF
2017 Märts 04 L 11:00
2017 Märts 05 P 13:00
Europe/Tallinn
Tunnuspilt

Tiibeti jantrajooga nädalalõpu kursus 

   Jantrajooga ehk jooga läbi liikumise on iidne Tiibeti joogasüsteem, mis baseerub 8. sajandil Tiibetis elanud oma aja suure tõlgi ja õpetuse meistri Vairotsana poolt kirja pandud tekstil "Päikese ja Kuu liit". See on teadaolevalt vanim joogasüsteem, mis on algupärasena säilinud nii kirjaliku ürikuna kui ka elava katkematu õpetuse liinina. Esimesena vahendas seda iidset õpetust läänemaailma 1970. aastate alguses Chögyal Namkhai Norbu. Jantrajoogas kasutatakse erinevaid hingamisega kooskõlas olevaid keha liikumisi ning asendeid, et tugevdada ja tasakaalustada meie eluenergiat ehk praanat, kuna nii meie vaimne kui ka füüsiline tervis sõltub otseselt meie eluenergia olekust.

Jantrajooga harjutamine aitab meil olla heas toonuses ja saavutada rahuliku, lõdvestunud ja samas erksalt selge meeleseisundi, mis on ühtlasi eelduseks, et avastada oma tegelik olemus. Rohkem teavet jantrajooga kohta leiad rahvusvaheliselt leheküljelt www.yantrayoga.net

www.maajajooga.ee

   Kursus on mõeldud algajatele ja ka neile kellel on juba eelnev kokkupuude olemas. Kaasa oma joogamatt ( soovitatavalt paksemat sorti, ka väike tekk ja padi põrandal istumiseks kulub marjaks ära).

    Sellel nädalavahetusel on plaanis sissejuhatus jantrajoogasse ja joogasse üldisemalt. Pühendame aega tööle oma selja ja õlgadega, et vabastada pingeid ning leida mugav isteasend. Mugav ja avar tunne keharuumis loob ühtlasi eelduse , et avastada endas peenem hingamise taju mis omakorda iseenesest toob kaasa harmoonia ja tasakaalu meie meeleruumis. Õpime 9 puhastavat hingamist ( Lu ng Ro Salwa) ning alustame 8 eluenergia harjutuse õppimist ( 8 Lungsang )

Laupäev, 4 märts
11.00-14.00
14.00-15.30 lõuna
15.30-17.30
Pühapäev, 5 märts
9.30-12.00
12.00-13.30 lõuna
13.30-16.00

Osalustasu 50 eurot

Vajalik eelnev registreerumine: maaja.zelmin@gmail.com

Sarnastel teemadel