Hingamisteraapia töötuba diafragma- ja sügava kõhuhingamisega Tartus
Tegevus » Sündmus
Aeg Koht Võtmeisik PDF
2017 Nov 16 N 18:15
2017 Nov 16 N 20:45
Europe/Riga
Tunnuspilt

Hingamine pole vaid elutähtis kehafunktsioon, vaid tähtis võti energiataseme, meeleolu, seisundi ja enesetunde teadlikuks muutmiseks. Teadliku hingamisega saab valida, kas aktiveeritakse sümpaatiline (võitle- või põgene refleks) või parasümpaatiline närvisüsteem (lõõgastumine, seedimine, tervenemine).

Hingamisteraapias kasutatakse hingamissageduse ja -tempo, hingamiskanali (suu/nina) ja tähtsaima tööd tegeva piirkonna (rind/kõht) sihipärast muutmist, et saavutada soovitud eesmärk. Viimaseks võib olla nii rahunemine ja lõõgastumine, kui allasurutud emotsioonide ülestoomine ja endast läbi voolata laskmine.

Õpime oma hingamist ja muid eluavaldusi paremini märkama ja reguleerima, jõudes suurema kohaloleku ja parema enesejuhtimiseni. Osalejad saavad praktilised koduülesanded, mille regulaarne täitmine võib kaasa tuua suuri muutusi. Programm pärineb Dan Brulé raamatust "Just Breathe":


16.11 teema on diafragma- ehk kõhuhingamine.


Pidev rinnahingamine hoiab võitle-või-põgene refleksi pidevalt aktiveerituna ja ergutab stressi. Kui hetkel pole vaja ei võidelda ega põgeneda, võiksime olla võimalikult lõõgastunud ja pingevaba. Selleks on vaja omandada oskus hingata vahelihase ja kõhuga võimalikult aeglaselt võimalikult sügavale. Sellega me töötoas tegelemegi.


Töötuba koosneb lühitutvustusest, praktilistest harjutustest ja vabastava hingamise seansist, millesse on samuti integreeritud õpitavaid harjutusi.

Juhendab kogenud hingamisjuhendaja Reet Karro, kes on kvalifitseeritud Algalika Protsessi ja Hingamistöö terapeut ning Biodünaamilise Hingamise ja Trauma Vabastamise praktik. Ta on osalenud kahel Dan Brulé kursusel ja võtnud temalt ka eraseansi.

 

Kaasa peaks võtma vähemalt ühe, veel parem kaks pleedi, pehme peaaluse, soojad sokid ja veepudeli.

 

Töötuba toimub Tartus, Juugakojas, spetsiaalselt hingamise ja mediteerimise jaoks mõeldud 30 m2 mööblivabas ruumis naturaalsest linoleumist põrandaga.

See kestab 2,5 tundi, 18.15-20.45.

Kaasa palume võtta pehme peaaluse või küljealuse pleedi, teise pleedi peale võtmiseks ja veepudeli.

Töötuba maksab 15 eurot.

Maksta saab ette panka: OÜ Juugakoda, a/a EE752200221066957510 Swedbangas, viitenumber 10472 või sularahas kohapeal. Soovi korral saab arve.

Tulekusoovi korral palume registreeruda siin: https://goo.gl/forms/8EvmBcXU9sjHellr1 või meilitsi energiakool@juugakoda.ee või SMS/tel 56 49 27 69.

Info: Reet Karro reet@juugakoda.ee tel 56 49 27 69

Sarnastel teemadel