Õnnevalem ja 21 õnnelikkuse allikat
Tegevus » Sündmus
Aeg Koht Võtmeisik PDF
2018 Veebr 01 N 18:00
2018 Veebr 01 N 20:00
Europe/Tallinn
Tunnuspilt

Miks on nii, et mõnel inimesel tundub alati kõik hästi minevat, teisi aga vaevab pidev ebaedu? Kas see on saatus? Või on äkki ka õnn enda teha?

Humoorika jutusoone ja muheda esinemislaadiga Niibergil on ette näidata koguni viie kõrgkooli diplomid ning ta on kirjutanud arvukalt raamatuid ja artikleid, aga ta ise tavatseb öelda, et on eelkõige õpetaja.

„Õnnelik olemist peab õppima. Õnne ei saa seostada üksnes tervise või kopsaka loteriivõiduga. Ka õnnetusele tuleb osata näkku naerda. Psühholoogid väidavad, et 90 % meie õnnetustest ja ebameeldivustest tulenevad meie mõttetutest hirmudest ja enesekindluse puudumisest," kirjutab Toivo Niiberg oma õnneteemalises raamatus.

Pealiskaudsel vaatlemisel näib, et õnn sõltub paljuski juhustest, eks viita sellele ka muistsete roomlaste Fortuna-kujutlus: õnnejumalanna, kes lendab ringi tiivulisel rattal, ja vaevalt jõuab keegi teda puudutada, kui ta juba läinud on...

Klubiõhtul tuleb jutuks:

  • Kuivõrd ikkagi mõjutavad õnnetunnet välised asjaolud ja kui suur kaal on sünnipärasel soodumusel olla õnnelik või õnnetu?
  • Saame teada õnnevalemi ja 21 õnnelikkuse allikat. Miks just 21? Sest 21 pidavat olema õnnelikkuse maagiline arv. 13. sajandil elanud Leonardo Fibonacci arvude jada järgi esindab arv 21 loodusseaduspärasusi. Uuema tõenäosuse teooria kohaselt olevat maailmaruumil 21 mõõdet.

Vt täpsemalt: www.arengutee.com

Sarnastel teemadel