Sissejuhatus toitumisteadusesse. Millal aitab teadlik toitumine?
Tegevus » Sündmus
Aeg Koht Võtmeisik PDF
2018 Okt 20 L 10:00
2018 Okt 20 L 17:30
Europe/Tallinn
Tunnuspilt

Oktoobri lõpus on toimumas koolitus "Sissejuhatus toitumisteadusesse. Milliste haiguste puhul aitab teadlik toitumine?"

Kahepäevane kursus annab põgusa ülevaate nutritsioloogiast ehk siis toitumise teadusest selle sügavaimal tasandil. Koolitusel keskendutakse rakutasandile, ja uuritakse millised ained on vajalikud meie organismile, kui palju neid on vaja tarvitada, kuidas näeb välja nende defitsiit ja kuidas korrigeerida haiguslikke protsesse organismis erinevate (toit)ainete abiga.

2 päeva jooksul räägime üldistest teemadest nagu vesi ja veepuudus organismis, organismi "toksilisusest" ja puhastusviisidest, toiduainete happelisusest ja nende mõjudest, kuid keskendume ka mõnedele enimlevinud probleemidele, mida saab hõlpsalt toitumise abil parandada - seedimisprobleemid, nõrk immuunsus, ülekaalulisus, südame-veresoonkonnahaigused.

Koolitus on praktiline ja seda viib läbi armastatud õpetaja Olena Andrejeva oma õpilaste palvel - Olenal on nimelt oskus teha ka igavana tunduvad ja keerulised toitumisteaduse nüansid kõigile arusaadavaks ja kergesti haaratavaks, mistõttu palusid just tema loodusravi ja kaaniteraapia õpilased ka sissejuhatavat toitumisteaduse koolitust. Koolitus on siiski avatud kõigile ja vajalikud eeltingimused puuduvad.

Koolitus sobib nii algajale huvilisele, keda huvitab toitumisteadus selle sügavamal tasandil, et aidata ennast ja oma keha, oma pere ja lähedasi; kui ka terapeutidele, massööridele, nõustajatele, looduspoodide töötjaile jt kes soovivad saada ülevaadet toitumisteaduse põhitõdedest ja kes soovivad märgata oma klientide ja patsientide hulgas mõne olulise aine defitsiite.

KOOLITUSE SISU
1. päev
- Vedeliku puudusest tekkinud probleemid organismis. Vesi ja vee ülesanded inimkehas ja looduses. Vedeliku tarbimise optimaalne režiim. Vee tasakaal ja selle häirumise sümptomid.
- „Toksiline" organism – sümptomid ja puhastamisviisid. Toiduained, millel on antioksüdantne toime.
- Toiduainete happelisus ja nende mõju organismile. Tasakaalu taastamine.
2.päev
- Seedimisprobleemid ja selle seos immuunsüsteemiga. Soole mikrofloora, selle ülesanne organismi normaalse elutegevuse tagamisel.
- Ülekaalulisuse ja rasvumise põhjused. Rasvad inimese toidus. Süsivesikud energiaallikana ja rasva kogunemine. Kehamassiindeks. Inimese konstitutsiooni tüübid.
- Kardiovaskulaarsüsteemi patoloogiad ja haiguste toetamine toitumisega. Kolesterooli osa veresoonte seinte terviklikkuse tagamisel.

KOOLITAJA: Olena Andrejeva
Olena on sündinud Ukrainas. Lõpetanud 1987. aastal Ivano-Frankovski Meditsiiniinstituudi üldarsti erialal, spetsialiseerumisega pediaatriale. 1995. aastal lõpetas Simferoopoli Meditsiini Ülikooli erialal alternatiivsed meetodid diagnostikas, Folevskoi diagnostikate arst, homöopaatia. 2006. aastal lõpetas Olena Moskva hirudoloogide liidus kursused hirudoterapeudi ja toitumisspetsialisti erialal. Olena õppis hirudoloogiat ka Tallinnas Massaažikoolis 2013. aastal. Samuti on Olena õppinud Pihkva ülikoolis vene filoloogiat ja omandanud õpetaja kutse. Täna tegutseb Olena Andrejeva oma ettevõttes arsti, terapeudi, kaaniterapeudi ja toitumisnõustajana.

Kursus on vene keeles tõlkega eesti keelde. Tõlk: Aili Metsallik

Koolituse toimumise aeg: 20.-21. oktoober 2018
Koolituse toimumiskoht: Weizenbergi 20/1, Tallinn

Osavõtjate arv on piiratud.
Koolituse maht: 16 tundi

2-päevase baaskoolituse maksumus: 100+km registreerimisel ja sissemaksu tasumisel enne 15.09.2018. Hiljem on osalustasu 120+km.
Registreerimise järel saadetakse e-posti teel ettemaksuarve summas 30+km, mis jääb loobumisel tagastamatuks.

Registreerimine koolitusele toimub läbi lingi:https://goo.gl/forms/MXMoS8p3WYoFDX4q2

Lisainfo: tarkustekool@gmail.com

Sarnastel teemadel