Kreet Rosin-Pindmaa loeng eneseväärtustamisest
Tegevus » Sündmus
Aeg Koht Võtmeisik PDF
2018 Sept 24 E 17:30
2018 Sept 24 E 19:15
Europe/Tallinn
Tunnuspilt

Iseenda mittepiisav väärtustamine on Kreet Rosina sõnul tema poole pöördunud inimeste hulgas nii levinud, et mõnikord tekib kahtlus, kas tegu ei ole mitte piisknakkusega... "Kes ennast piisaval
t ei väärtusta, lepib olukordade või tingimustega, mis tema ellu üldse ei panusta. Näiteks töötingimustega, mis on allpool igasugust arvestust. Või siis mürgiste suhetega (kas tööl või kodus). Või toiduga, mis organismi tugevdamise asemel seda hoopis kahjustab," ütleb ta.

  • Miks me ikkagi ennast ei väärtusta?
  • Miks on oluline hakata ennast rohkem väärtustama ja kuidas seda teha?
  • Miks on enesehinnang ja eneseväärtustamine erinevad mõisted?
  • Kuidas aidata iseennast või oma lähedast, kes ennast ei väärtusta?
  • Nagu ikka, teeme harjutusi ja õpime lihtsaid tehnikaid!

Enese mitteväärtustamine võib olla sõna otseses mõttes tervist kahjustav, ütleb ta. Kreet on kirjutanud raamatus „Vähi varjatud sõnumid", et temas oli imikueast saati tunne, et ta ei vääri ema armastust. Selle tunde kaasosalusel tekkis temas kasvajalaadne moodustis.

Raamatus „Mina olen väärtuslik" kirjutab Kreet, et kui sinus on mittetasemel olemise tunne, võib see ära rikkuda kaksteistsõrmiksoole. Kui kahetsed varemalt tehtud tegemisi või tegematajätmisi, on suur oht teha liiga oma igemetele. Kreet rõhutab, et tasub enesele andestada ning meeles pidada, et iga inimene annab endast igal hetkel parima vastavalt oma teadlikkusele. Ka sina. Andesta, võimalusel korva tehtud kahju ja liigu eluga edasi.

Enese väärtustamine on üks kõige olulisemaid elukvaliteeti mõjutavaid aspekte. Enese väärtustamine võimaldab sul uskuda, et suudad anda oma võimekuse piires parima ning et väärid täisväärtuslikku elu. Miskipärast kipub see oluline oskus, mis vastsündinu jaoks on iseenesestmõistetav, suuremaks kasvades kaotsi minema.

On hea endale teadvustada, et soovitud reaalsuse mitteilmnemise üheks peamiseks saboteerivaks põhjuseks on iseenda mittepiisav väärtustamine. Armastuse vähesus, negatiivsus ja vastumeelsus muutustele on ühe vaatenurga kohaselt iseenda mittepiisava väärtustamise tagajärjed.

Õppides iseennast väärtustama, ei jõua sa valgustunu seisundisse, kus miski ei tee enam haiget ning kus mõistad kõiki elu saladusi. Küll aga hakkad vaatama kõigele toimuvale teise nurga alt ning seeläbi koged senisest enam sisemist rahu, elu imelisust ning küllust.

Seega: kui sa iseennast piisavalt ei väärtusta, oled iseenda vaenlane number üks, kes teadmatuse tõttu saboteerib enda elukvaliteeti. Kui soovid selles osas luua muutust, oled oodatud Tartusse loengusse!

Vt lisaks: www.arengutee.com