Ekstaatiline kakaopidu Tallinnas
Tegevus » Sündmus
Aeg Koht Võtmeisik PDF
2019 Jaan 05 L 19:00
2019 Jaan 05 L 23:00
Europe/Tallinn

Ekstaatiline kakaopidu rändab mööda Eestimaad ning jõuab uue aasta alguses Tallinnasse. Kohtume aasta esimese noorkuu loomise eel, et asuda üheskoos keha ja meele rännakule kakao, tantsu ja helide tervendavas koosluses. Lastesõbralik kakaopidu kutsub suuri ja väikeseid tantsusõpru pühitsema sisse uut aastaringi!

KAKAO + EKSTAATILINE TANTS + HELIRÄNNAK

Õhtut alustame tseremoniaalse kakao joomisega ringis. Tutvume ringiga, räägime kakaost, häälestume kohalolu harjutustega ning tunnetame südamest tulevaid taotluseid, mida teele saata.

Tseremoniaalne kakao on kakao oma kõige puhtamas vormis. Midagi pole juurde pandud, midagi pole ära võetud. Vaid traditsionaalne fermentatsioon ja päikese all ubade kuivatamine aitab säilitada kõik vajalikud toitained ja rasvad. Kakao on tõeline vihmametsa jumalanna, kes toimetab meiega väga mitmel tasandil. Füüsilisele kehale pakub kakao terve Mendelejevi tabeli jagu mineraale, vitamiine ja antioksüdante, mis keha tervet funktsioneerimist toetavad. Eriti võib siinkohal välja tuua kõrge magneesiumi sisalduse. Kakao paneb vere liikuma, stimuleerib südame tööd, aktiveerides seeläbi energiate liikumist, tuues välja tardumusest ja stressist. Ajukeskuse tasandil aitab kakao toota heaoluhormoone nagu serotoniin ja dopamiin, mis tõstavad meeleolu ja loovad lendleva tunde. Hingetasandil loob kakao sügavama kontakti iseenda ja kõigega mis eksisteerib, tuues armastust sinna kus on hirm, mõistmist sinna kus on segadus ning loovust sinna kus on seisak. Ning eelkõige suudab olla kakao just nii väekas, kui Sina hetkel lubad.

Tseremoniaalsest toorkakaost keedame vürtsidega rikastatud joogi, lisame veel igaüks oma taotluse ning asume tantsu- ja helirännaku teekonnale.

__________________________________________

DJ: DENIS VINOGRADOV (Tapecut)
DJ, heliterapeut, gongi meister, ülemhelide laulja ning Tervendavate Helide Keskuse looja.

Ekstaatiline tants on kui palve, kus iga liigutuse kaudu südamesoovid Universumi lõputusse teadvusesse voolavad. See on isiklik teekond, mille käigus astud dialoogi oma kehaga, avastades end liikumises ja võimalik, et taasavastades eneses nii mõndagi ammu unustatut. Selleks, et saaksid kehasse, muusikasse ja tantsu sukelduda, loob Denis koha peal spetsiaalse õhkkonna ja helitausta. Pehmed paitavad helid kasvavad energilisteks võngeteks, viies keha rännakule. Saad end tühjaks tantsida, läbi raputada ja täis laadida muusikavoo ajal, mille iga noot on hoolikalt valitud ning tervikusse sobitatud – luues teekonnaks raja, mis koosneb erinevatest muusikalistest hetkedest, rütmidest, meloodiatest ja meeleoludest. Ekstaatilisse ruumi viib kosmilisest eklektikast valitud muusika, mis on nagu lõputu jõgi, mis kannab ees ootava ookeani poole.

Loome turvalise ja hinnangutevaba ruumi, kus saame liikuda täpselt nii kuis hetkel vaja. Ekstaatiline tantsurõõm kestab kaks tundi.

__________________________________________

Õhtu viimase dimensiooni loob helirännak, kus osalejad mugavalt maas lamavad. Tervendavaid ja lõõgastavaid helisid vahendavad Simo Santeri Virtanen, Denis Vinogradov ja Omida Velviste. Kõik helid on improviseeritud koha peal, tunnetades ruumis olevate inimeste energiat. Pillidest tulevad kasutusele gongid, tiibeti helikausid, kristallkausid, didgeridoo, šamaanitrumm, ülemhelid ja inimhääl, inglikellad, sahistid ja paljud muud huvitavad instrumendid. Helirännak aitab osalejatel peale tantsu end välja puhata, reisida astraalmaailmas ning luua sisemist ruumi ja tasakaalu, mida endas edasi kanda peale kakaotantsu.

__________________________________________

Kakaopidu on lastesõbralik. Julgustame lapsevanemaid tulema elujaatavale elutähistamisele koos pesamunadega. Sissepääs kuni 13. aastastele on tasuta. Lastele pakume kakaod poole või veerand täiskogusest, et nende väikest südant mitte üle koormata.

Lapseootel naistele või südameprobleemidega inimestele soovitame samuti tarbida väike kogus kakaod korraga, et vältida südame üle stimuleerimist.

__________________________________________

PILETID:

15€ / Eelmüügist https://ticketbest.ee/event/22117
20€ / Üks päev enne peo toimumist
25€ / Koha peal

Eelmüügi piletitele lisandub ticketbest.ee vahendustasu 1,33€ ning ostes pilet päev enne peo toimumist 1,6€.

__________________________________________

Alustame kell 19.00 ning palume kohale jõuda 15 minutit varem, et saaksime üheskoos õigeaegselt alustada.

Helget aega!
Omida, Simo ja Denis

PILETIDE LOOSIMINE: https://www.facebook.com/events/290046931676923

Sarnastel teemadel