Teadvelolekuharjutuste (mindfulness) ja meditatsiooni laager
Tegevus » Sündmus
Aeg Koht Võtmeisik PDF
2019 Juuli 16 T 16:00
2019 Juuli 19 R 15:00
Europe/Tallinn
Tunnuspilt

Selle aasta juulis, puhkuste ja päikese tippajal kutsume sind osalema laagris, mis erineb päris palju tavalisest suvepuhkusest - suvegrillist ja päevitamisest. Kutsume sind tegema suurt teenet iseendale, osalemaks mindfulness (teadveloleku) praktikate ja meditatsiooniharjutuste laagrisse.

Kas sa oled mõelnud, et peaksid võtma rohkem aega iseendale ja tegelema enesearenguga, kuid pole selleni jõudnud, sest ei tea, kust alustada?
Oled ehk tundnud, et peaksid võtma paar päeva aega vaid iseendale? Millal puhkasid nii, et samal ajal tegelesid enesearengu ja millegi uue õppimisega?? Millal astusid igapäevasagimisest välja, lülitasid välja nutiseadmed ja suunasid fookuse vaid iseenda siseilmale?
Millal olid terve päev mõtte ja südamega iseenda tegemiste juures?

Selle aasta mindfulness- ja meditatsiooni laager ei ole vaimne meelelehutus või spaa, vaid mõeldud tööks iseendaga. Laager on üles ehitatud kogemustele ja taipamiste, mis aitavad tuua teadvelolekut ja meelerahu igapäevaellu ka peale laagri lõppemist. avastame ja kujundame oskusi luua hingerahu ja pause ka kiires igapäevamöllus. Retriit on justkui töö ja puhkus üheskoos, ainult et töö ei sarnane sugugi sellega, mis tavapäevaselt meid saadab.

KELLELE SOBIB
Teadveloleku harjutustele pühendatud miniretriit sobib nii algajale mõtlushuvilisele baasteadmiste ja -kogemuste omandamiseks kui ka juba edasijõudnud praktikule, kes soovib lihtsalt leida aega ja ja toetavat keskkonda oma harjutusi praktiseerida.

Laagri põhiosas toimub vaikuses, harjutuste töövahendiks eri traditsioonide mindfulness harjutused ja meditatsioonid. Harjutused on juhendatud, ning vajadusel annavad juhendajad juurde täpsustusi ning vastavad küsimustele. Kõike muud toetab vaikus.

Iga teooriatsüklile või juhenditele järgnevad pikemad praktikad. Pauside ajal on võimalik puhata, käia jalutamas ning tegeleda mõtestatud tööga . Kõik laagri tegevused on kantud harjutamise ideest – söömisest pudrutaldriku pesemiseni – muutes nõnda väärtuslikuks iga hetke.
Raamatud ja nutiseadmed peavad aga jääma ootama retriidi lõppu.

PÄEVAKAVA
Koguneme teisipäeval, 16.juulil kl 16:00 ja
lõpetame reedel, 19.juulil u kl 15:00.
Teisipäeval alustame sissejuhatavate harjutuste ja seletustega, saame tuttvaks, tutvume laagri korraldusega. Enne meditatsioonidega alustamist ootab meid suitsusaun!

Kolmapäeval, neljapäeval ja reedel ärkame vara, et alustada Tiibeti Ne Dzang jooga (energeetiline vähese liikumisega jooga) ja meditatsioonipraktikaga.

Ennelõunane aeg kuulub nii teooriale kui praktikale. Teemadena käsitleme:
füsioloogia - miks meditatsiooniga tegeleda ja mis see teeb meie ajus ning meie kehas;
heasoovlikkuse ja kaastunde teemalistest viimastest teaduslikest uuringutest;
tutvustame budistliku filosoofia ja tõenduspõhiste mindfulnessi praktikate seotust ja tagamaid.
Lõunapausi eel ja pealelõunal teeme karmajooga, ehk teadlike toimingute praktikat.
Pealelõunane ja õhtune sessioon on pigem kogemuslikud ja head und soodustavad. Õhtusöök on kerge ja soovi korral võib selle ka vahele jätta.

Öörahu algab juba kell 21.00 ja tule kustutame juba kell 22, sest vaid nii saame kogeda hommikumeditatsiooni ärksust ja väge.

Reedel koguneme peale tavapäraseid praktikat lõunapausi järel lõpuringi ja siis toimub ka laagri kokkuvõtmine ja lõpetamine.

HARJUTUSED JA PRAKTIKAD
Mõned näited harjutustest, mida laagri vältel prakisteerimie:
hingamismeditatsioonid,
visualiseerimisharjutused,
liikumismeditatsioonid,
klassikalised mindfulness (teadveloleku) harjutused,

TOIMUMISKOHT
Miniretriit toimub Hundiallika Keskuses Lõuna-Eestis, Võrust u 20 km kaugusel.
Kohapeal on tingimused lihtsad ja laagriks sobivad. Magamisasemed on jagatud kahe magamistoa peale - üks neist kuulub meestele, teine naistele. Magamine toimub mattidel, kuid soovi korral saab ka telkida.
Hundiallikal on kohapeal välitualetid ja -dušš. Suitsusauna saab laagri esimesel päeval.

Toitlustamine toimub 3 korda päevas, pakume kohapeal valmistatud lihtsaid taimseid toite. Võimalus vastu tulla erimenüü osas on piiratud.

RETRIIDI JUHENDAJAD:

KAIA-KAIRE HUNT on sertifitseeritud vaimse tervise õde, Tiibeti traditsioonilise meditsiini ja EFT (emotsionaalse vabaduse tehnika) terapeut, koolitaja ja meditatsioonijuhendaja

JANNUS JASKA on Vaikuseminutite teadveloleku kursuse ning Cultivating Emotional Balance koolitaja. Alates 2005. aastast on ta täiendanud ennast Budistliku filosoofia ja psühholoogia vallas erinevates Nepaalis ja Indias kloosterülikoolides.

OSALUSPANUS
Osaluspanus varajasele registreerijale kuni 31.05.2019 on 149 eurot. Registreerumise kinnitab sissemakse summas 49 eurot, mis jääb osalejapoolsel loobumisel tagastamatuks ettemaksuks.
Alates 01.06.2019 on osalustasu 199 eurot.

Osaluspanus sisaldab kõiki toitlustuskordi, majutust ja praktikate juhendamist.

Registreerimine toimub läbi lingi:
või e-posti: tervemaailm@gmail.com.

Laagri ajal ei ole lubatud alkohoolsete jookide ja muude meelemürkide tarbimine. Laagri ajal võib vajadusel rääkida juhendajatega.

LISAINFO
E-mail: tervemaailm@gmail.com
Tel: 56 600 295

Sarnastel teemadel