Iidsete veedade tarkused ja tervisenipid
Tegevus » Sündmus
Aeg Koht Võtmeisik PDF
2019 Dets 11 K 18:00
2019 Dets 11 K 20:00
Europe/Tallinn
Tunnuspilt

Mida teha, et külmad ilmad ja kõle tuul ei tekitaks stressi, ärevust ja üksindustunnet, tõbedest rääkimata?

Loengus räägib ajurveeda praktik ja elustiili nõustaja Aet Sillaste

  • talvest kui enesesse vaatamise ajast;
  • kuidas talveks end nauditavalt ette valmistada;
  • mida talve tulekul oma elus muuta;
  • mil moel nauditavalt jõuda stressist rõõmuni;
  • lihtsatest ja kõigile jõukohastest tervist toetavatest nippidest ja rituaalidest.

Loengu lõpetame mõnusa ajurveedaliku meeleharjutusega, mida saab kodus praktiseerima hakata.

Enamasti annab keha märku, mida ta ühel või teisel aastaajal vajab. Kuid mõned olulised tõed tasub ikka ja jälle meelde tuletada - loengus jagatavad ajurveeda nipid on ajatud ja toiminud aastatuhandeid. Need on lihtsad ja kehasõbralikud.

Praeguses infotormis ja tohutus kiirustamises kipuvad paljud sajandeid toiminud tarkused vajuma unustusse. Tänapäevased mugavused harjutavad meid kahjuks üsna kiiresti tegema ebatervislikke valikuid. Kui mitmed kehavõõrad harjumused kuhjuvad, võib neist märkamatult saada suur stressimägi, mille alt on juba palju raskem välja tulla. Talve eel tuleks sellele eriti suurt tähelepanu pöörata, sest just külmad ilmad ja kõle tuul on stressi, ärevuse ning üksindustunde tekkimise soodustajad.

Ajurveeda praktikas on suur rõhk kehale rõõmu pakkuvatel kehaprotseduuridel, toitumisel ja oma päeva planeerimisel nõnda, et ümbritsev loodus seda oma vägevuse ja jõuga toetab.

Looduses on päike iga päev kõige kõrgemal just keskpäeval. Nii on ka meie kehas olev tuli ka keskpäeval kõige kõrgem. Just siis on õige aeg kosutada end tervisliku ning toitva lõunasöögiga. Kui aga süüa iga päev erineval ajal, tekib kehas segadus ja stress. Nii on ka mitmete teiste tegevustega, mille harjumuse ohvriks märkamatult langeme. Hea uudis on aga see, et teadlike ja suunatud tegevuste abil on alati võimalik hooratas peatada ning veidi proovida teistmoodi lähenemist.

Meie külaline Aet Sillaste
on kirglik ajurveeda austaja ja ajurveeda elustiili järgija. Ta on õppinud paljusid erinevaid tervendusviise (lisaks loomaarsti haridusele), kuid tema südame on võitnud just ajurveeda oma loomulikkuse ja täiuslikkusega. Aet on oma teadmised omandanud erinevate õpetajate juures ja erinevatel koolitustel Indias, lisaks koges ta ajurveeda keskuses 28- päevast panchakarmat.

Lisaks teemaõhtutele pakub Aet ajurveeda tervisekonsultatsiooni, teeb ajurveeda õlimassaaže, näohooldusi ning juhendab ka massaažikoolitusi nii Tallinnas kui Tartus. Tema suureks kireks on ajurveeda peamassaaž, mis Aeda sõnul on lihtsalt ülitõhus ja lõõgastav protseduur.

Vt lisaks: www.arengutee.com

Sarnastel teemadel