Stressiga toimetulek jooga abil
Tegevus » Sündmus
Aeg Koht Võtmeisik PDF
2020 Märts 21 L 10:00
2020 Märts 22 P 13:15
Europe/Tallinn
Tunnuspilt

Tänapäevased teadusuuringud kinnitavad mediteerimise ja joogateraapia positiivset mõju stressiga toimetulekul. Selle kursuse käigus vaatlemegi lähemalt, kuidas stress kehas toimetab ning mida me enda heaks teha saame, et stressi ilmnemist õigeaegselt märgata ning sobilikke joogaasendeid, lõdvestustehnikaid, hingamis- ja meditatsiooniharjutusi kasutades stressisümptomeid leevendada.

Stress on elu loomulik ja isegi vajalik osa, hoiab ju positiivne stress meid keskendunult, aitab eesmärkideni jõuda ja kasvatab motivatsiooni ja inspiratsiooni.

Ent kui kiire elutempo ja stressiolukorrad muutuvad igapäevaseks ning me hakkame reageerima väiksematelegi ärritajatele, hakkame kogema lihaspingeid, väsimust, ärevust, negatiivseid emotsioone, võib-olla unehäireid, siis oleme lasknud juba liiga palju stressi oma ellu ning tasakaalu taastamiseks oleks midagi vaja ette võtta.

Joogajuhendaja ja joogaterapeut Inga Põldma: "Mina ise usun siiralt, et me võime küll aeg-ajalt kogeda stressi, aga mitte kannatada stressi all, sest me saame muuta enda suhtumist ja hoiakuid stressorite suhtes, me saame treenida oma närvisüsteemi tugevamaks, saame arendada teadlikkust, kui asjad hakkavad pingeliseks minema ja siis õigel hetkel kasutada enda tasakaalu toomiseks vastavaid praktikaid. Sellist iseenda juhtimise ja abistamise oskust annabki see kursus."

Kursus sobib kõigile huvilistele, ka neile, kel varasem joogakogemus puudub.

KAVA
Laupäeva (21.märts) hommik: 10.00-13.15
Teooria: Mis on stress, selle mõju organismile. Pikaaegse stressi esimesed ohumärgid ja võimalikud tagajärjed. Joogafilosoofiline dualistlik lähenemine stressile.
Praktika: Hommikune praktika keha ja meele tugevdamiseks.

Laupäeva (21.märts) pärastlõuna: 14.30-18.00
Teooria: Joogas kasutatavad vahendid stressiga toimetulekul.
Praktika: Õhtune praktika lõdvestuseks ja hea une saavutamiseks.

Pühapäeva (22.märts) hommik: 10.00-13.15
Teooria: Kuidas joogafilosoofia selgitab meele tasakaalu ning ka seisundeid, kui meel on kõrvale kaldunud, kas siis sattunud stressi, depressiooni või ärevusse.
Praktika: Praktika tasakaalu ja harmoonia (sattva) kasvatamiseks.

Õpetaja Inga Põldma on pikaaegnejoogapkraktik ja juhendaja. IIdamaine mõtte- ja elustiil on talle lähedased olnud palju aastaid. Ta on lõpetanud Aasia kultuuriloo eriala Eesti Humanitaarinstituudis, hatha jooga praktikatega tegelenud pea 20 aastat, juhendajana tegev 13 aastat. Inga Põldma on diplomeeritud joogaterapeut.

KURSUSE ÕPPE MAHT: 12 tundi

OSALUSTASU: hind registreerimise ja tasumisega kuni 29. veebruari 100€ +km, alates 01.03 120€ +km.

Peale registreerimist saadame ettemaksuarve summas 30 eur+km, mis jääb loobumisel tagastamatuks kuluks ja mis tuleb tasuda arvel näidatud tähtajaks.

REGISTREERU KOOLITUSELE elektroonselt https://forms.gle/PhfYj4wEbPafMV3T9

LISAINFO:
E-mail: tarkustekool@gmail.com
Tel: 5512 95 05
tarkustekool.ee

Sarnastel teemadel