Somaatika meetodi baaskursus
Tegevus » Sündmus
Aeg Koht Võtmeisik PDF
2020 Märts 29 P 10:00
2020 Märts 29 P 17:30
Europe/Tallinn
Tunnuspilt

Somaatika meetod on kehatöö meetod, milles keskendutakse kehatöö (bodywork) ja liikumise uuringutele, mis tähtsustavad enda loovat, liikuvat ja eneseavastuslikku protsessi, integreerides keha, liikumist ning taju.
Meetodi autoriks on Ameerika filosoof, Moshe Feldenkraisi õpilane ja järgija Thomas Hanna.
Somaatilise lähenemise idee on õpetada nii, et õpilane oleks teadlik oma keha eripäradest ja oskaks neid kasutada. Iga osaleja on samaaegselt nii õppija kui ka õppematerjal, toetudes anatoomiale, füsioloogiale, psühhofüüsilistele ning arengulistele printsiipidele.

Somaatilises lähenemises pole kindlaid norme, mida peab täitma. Lähtuda tuleb iseenese tajust: sellest, kust liigutus algab ja kus lõpeb ja kuidas mõjub. Somaatiline liikumine küsib, miks ma liigun. Mis mind liigutab? Kehaline tunnetus hõlmab kogu inimese organismi nii seest välja kui väljast sisse.
See meetod aitab inimestel leida efektiivsemaid liikumise viise, kõrvaldada valu, mittevajalikke lihasepingeid ja ebaefektiivseid harjumusi, mis on tekkinud paljude aastate vältel.
Meetod annab erinevaid oskuseid ning töövahendeid eesmärgiga aidata inimesel leida loomulikku liikumist ja märgata selle mustreid samuti kehas toimuvaid protsesse ning reageeringuid. See tähendab, et oma igapäevases elus hakkame kasutama vähem jõudu ja energiat. Eesmärgiks on aidata teadvustada sensoorset ning motoorset taju toetamaks eneseregulatsiooni, eneseteadlikkust ning toetavaid liikumismustreid.

Somaatika aitab vabaneda ka nn kehaga seoses olevatest „ealistest" probleemidest Paljusid vanusega kaasnevaid probleeme- valusid seljas, jalgades, liigestes, krooniline väsimus ja isegi hüpertoonia - need on nähtused, mis ei pea eaga kaasnema. Harjutused, mida somaatiline liikumine pakub, on väga efektiivsed ja on hästi omandatavad kõigi poolt igas vanuses.

Somaatika - see on meetod, mis õpetab:
- vabanema pingest ja kroonilisest väsimusest
- tunnetama oma kehas rohkem energiat
- taastama keha loomulikku liikuvust ja paindlikust
- vabanema lihaste valudest kaelas, õlgades, seljas

Harjutuste eripära:
- harjutusi tehakse seeriatena- harjutused õlavöötmele, harjutused puusadele, harjutused seljale jne;
- harjutused on rahulikud, sujuvad, st. harjutused pole mõeldud lihaste treenimiseks, nad ei näe ette intensiivsust või raskust;
- harjutuste efektiivsus ilmneb juba pärast 1-2 korda läbitegemist.

NB! Koolituspäeva lõpus õpime ja omandame harjutuste kompleksi, mille töötas välja Tomas Hanna koduseks kasutamiseks, mis on väga populaarne ja mida nimetatakse “kassi sirutus”. Nende harjutuste materjalid saab ka paberkandjal koju kaasa.

Kellele koolitus on mõeldud:

Osaleda võivad kõik, kes tunnevad huvi on kehatunnetuse parandamise vastu, eriti soovitav on aga meetod kehaterapeutidele, massööridele, tantsijatele, füsioterapeutidele, liiku-misõpetajatele, kehalise kasvatuse õpetajatele, taastusraviga tegelejatele, joogaõpetajatele, sportlastele, treeneritele.

Koolitus on 100% praktiline.

ÕPETAJA: Irina Karpats
Irina Karpats tegeleb Somaatikaga 2014. aastast, kui osales paljudel seminaridel, mida juhendasid Somaatika ja Feldenkrais meetodi õpetajad Saksamaalt ( Bert Hildebrandt), Rootsist (Elisabet Bloom, Gayatri Schriefer), Israelist (Alon Ritter) Venemaalt (Natalja Koroleva) Kazahstanist (Maksim Kin), Iirimaalt (Brian Ingle). Alates 2017 a. õpib Irina professionaalsel tasandil Somaatika Instituudis (The Ingle Institute for Somatic Education).

TOIMUMISE KOHT:
Tallinnas, Kadriorus, Weizenbergi 20/1.

HIND:
Registreerumisel ja tasumisel kuni 28.02. hind 75+km eurot.
Alats 01.03.2020. hind 85+km eurot. Peale registreerimist väljastatakse tagastamatu sissemaksuarve 35eurot+km, mis tuleb tasuda arvel näidatud kuupäevaks. Hiljem kui 2 nädalat enne kursuse algust loobumisel sissemaksuarvet ei tagastata.

Õppekeel: eesti keel

REGISTREERU KOOLITUSELE elektroonselt
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdsNFRozr-FZeTlwlHzbiHjD4g4VJRK4r4tsbtC76K8pQyhog/viewform

või kirjutades tarkustekool@gmail.com
Kohti on töötaoas 15!

LIsainfo: tarkustekool@gmail.com,
Tel: 512 95 05

Sarnastel teemadel