Erna Tamm
Main Image

Olen sündinud möödunud sajandil (1968. a.) 01. mail esiklapsena viielapselises peres.

1985.a ilmus esimene eesti- keelne joogaraamat E. Loo "Võimle terviseks". Ega alguses ei saanudki aru, et tegemist on joogaga, kuid tundus olevat väga õige asi ja see arvamus on leidnud tänaseni aina kinnitust.

Kunstikooli aeg - sinna kuulub esimene paastulaager 1988.a.; kaks aastat tegelesin tai-chiga. Aga pikim paast: 21 päeva Viitkal oli 1995. a. ja kuni tänaseni kuulub iga suve juurde ka üks nädal korralikku askeesi paastu näol

1989. a. esimene ametlikum joogaõpe TM raames, millega kaasnesid asanad ja pranajama.

1994. a.alustas Sai Baba Liikumine Eestis, kus harrastati ka sai-joogat ja valgusmeditatsiooni.

1999. a. kujunes edasiviivaks jõuks ja õpetajaks Holger Oidjärv, kes soovitas hakata joogat teistele õpetama, mis ka J. Jagomäe käe all teoks sai. Joogatunde olen juhendanud järjepidevalt alates 1999. aastast. Praegu käib koos 5-6 gruppi nädalas.

2002 -2003. a. viidi Tartu Descartese Lütseumis läbi Eesti Haigekassa poolt finantseeritud tervisearendusprojekt, kus juhendasin kooliõpilaste ja õpetajate gruppe, mis tegutsevad tänaseni. Need olid esimesed joogatunnid õpilastele meie Eesti haridussüsteemis !

Projekti raames läbitud treeningutel olid nõutud ka teatavad uuringud. Näiteks vahetult enne ja pärast joogatundi mõõdetud vererõhu näitajad, kus treeningu tulemusena oli kõrge alanenud ja madal vererõhk tõusnud. Antud õpetajate grupist on tänaseks välja kasvanud mitmed joogatreenerid !

2003 joogakursuste juhendamine Tartu Rahvaülikoolis, mis samuti tänaseni tegutsevad.

2004 – 2005. a. Tallinna Joogaühingu joogajuhendajate põhikursus.

2006.a. Art of Living baaskursused.

2007. a. tõi elu minuni Alexanderi tehnika, mille põhimõtteid ka joogatunnis kasutan.

2008 - 12 a. Krishnamacharya traditsioone jätkaval rahvusvaheline 4-aastane Teacher Trainer koolitus, mida viisid läbi Hanna Staaf ja Karina Freij kes on Krishnamacharya Healing and Yoga Foundation (KHYF) liikmed ja Rootsi Joogakooli (Yogaskolan) asutajad ning samuti ka õpetajad.

2009. aastast koostan vajadusel abivajajatele individuaalpraktikaid.

2012- sertifitseeritud rahvusvaheline joogaõpetaja

Lõpetuseks üks tore lugu isiklike kogemuste vallast 2010. a. suvest: Millisel moel võib jooga üllatada... Mai lõpus oli võmalus läbida tervisetest kompuutri abil. Tulemustena olid välja toodud väga erinevad keha parameetrid, sealhulgas ka bioloogiline vanus ja see oli 32 a. Juuli algul peale spetsiaalset joogapraktikat sooritasin teistkordselt sama testi. Nüüdsed tulemused näitasid suuremat tasakaalu kehapoolte vahel, bioloogiline vanus oli aga 27 a.

Hetkel olen õppimas 4 – aastasel joogateraapia kursusel.

Posts
Created Type
Title
2013 Sep 05 Location Tartu Descartese Lütseum