Nõustaja ja hüpnoterapeut Elina Kirt
Main Image

Sügav soov maailma ja iseennast tundma õppida on toonud mind teadvuse, psüühika ja elu kujundavate hoovuste uurimise radadele. On mingid asjad elus, mida ei saa vältida ja ilma milleta ei saa elada. Minu uurijavaimu jaoks on sellisteks asjadeks erinevate teadvuseseisundite kujunemise mehhanismid, inimsuhete dünaamikad, looduse toimimist kujundavad seadused, vaimu ja mateeria kokkupuutekohad jm. Mulle on alati meeldinud raamidest väljuda, kuid selleks on olnud vaja eelnevalt neid raame kujundavaid mustreid tundma õppida ja aktsepteerida nende raamide olemasolu. Miks oleme sellised nagu oleme? Mis on meid sellisteks kujundanud? Kas see on kõik? Mis veel on võimalik?

Kõik on võimalik: muutuda märkimisväärselt, teiseneda, terveneda eluaegsetest kurnavatest seisunditest, transformeeruda. Ilma vajaduseta samastada end rollide, seisundite, käitumismustrite, või muude meelevoogu kujundavate hoovustega, oleme vabad kannatusest ja selle põhjustest. Elu on teekond iseenda tundmaõppimiseks. Kui sellel teel on keegi, kelle eluülesanne on tundmatuga silmitsi seistes kõiges ära tunda iseennast, võib selline kaaslane teekonna hämarates peatustes olla suurimaks kingituseks.

Väline on sisemise peegeldus. Minu tee iseenda tundmaõppimisel on olnud sügavalt transformatiivne: aastatepikkusest depressioonist ja vähkkasvajast oma vaimu abil tervenemise protsessile on mind aidanud empaatia ja usaldus vaimu elu loovasse väesse. Muutunud on kõik: tegevusvaldkond, huvialad, väärtused jm. Õõnestavad suhted on asendunud toetavatega. Kõik see on aidanud ka teiste inimestega toimuvat mõista ja peegeldada. Vabadus on see elu- ja olemise viis, mis mind enese elukestvale tundmaõppimisele, arengule ja abistamisele motiveerib.

Olen omandanud TÜ magistrikraadi sotsiaalteadustes. Peale pikka turunduskarjääri läbisin 3-aastase praktilise psühholoogia ja psühhoteraapia (hüpnoterapeudi) väljaõppe erakoolis Terviklik Mina. Inimese anatoomia, füsioloogia ja patoloogiate tundmisele pani aluse 3-aastane massaaživäljaõpe Lahemaa Tervisekoolis (Krautmani Terviseakadeemia). Tegutsesin lisaks nõustaja-terapeudi praksisele ettevõtjana Loodusteraapiaid pakkuva Keskuse asutajana Tabasalus, ning Keha ja Meele Teraapiakeskuse asutaja- ja arendajana Tallinna kesklinnas. Mind on huvitanud iidsed tarkused, tervendustraditsioonid ja šamanism, millega olen kokku puutunud vaimsetel rännakutel Eestist Brasiilia vihmametsa hõimudeni. Aitan Eesti Pärimusmeditsiini Ühingus elustada eestlaste pärimustarkusi, hingestatud maailmavaadet ja vaimsust; elule äratada meie rahvast läbi sajandite elus ja terve hoidnud teadmistevaramut. Kuulun Eesti Hüpnoteraapia Liitu ja Eesti Transpersonaalsesse Assotsiatsiooni.

Vägev vähk. Minu nõustaja teekonna kujunemine sai alguse terviseprobleemist, mille ravimiseks otsustasin kasutada traditsiooniliste medikamentide ja operatsiooni asemel oma vaimujõudu. Vähk õpetas mulle olulisi asju iseenda ja elu kohta. Kuid mis kõige olulisem - ilma kolme tegurita vähk areneda ei saa:
1) kroonilise armastusepuuduseta;
2) valusate traumaatiliste sündmusteta ja
3) eelnimetatute korduvuse hirmus eluisu kaotamise ja sellest pikkamisi areneva lootusetuse tundeta (depressioon). See kolmainsus viib immuunsüsteemi püsiva allasurumiseni ning DNA-kahjustusteni, mida organism meele pideval negatiivsete uskumustega pommitamisel ühel hetkel enam taastada ei suuda. Allakäiguspiraali protsessi aluspõhjuseks oli vaimse elueesmärgi puudumine.

Vähk õpetas mulle, et kõik inimese probleemid tulenevad mõtlemisega samastumisest, ning on seega psühhosomaatilist päritolu. Olevikus lahenevad ka kõige raskemad küsimused. Kuid kriisid ja elulised probleemid on just need, mis võivad viia arengulävele: võimalusteni avada uks uutele potentsiaalidele, ning kus probleemist võib kujuneda võimalus kasvamiseks. Teadvustades ja muutes piiravaid uskumusi iseenda ja maailma kohta, on võimalik muuta elu harmoonilisemaks, ning teostada kõik südamest tulenevad unistused. Üks mu vaimne sõber kord ütles, et mitte ära otsi elu mõtet, vaid püüa mõtestada oma elu. Olen sageli kuulnud inimesi ütlevat: "ma ei taha elada!". Praegu kuulen ma nende ütlustes seda, et nad mitte ei igatse surra, vaid nad ei taha elada tühja, eesmärgitut elu, milles puudub lootus ärgata igal hommikul rõõmuga, elada mõtestatud rikastavat harmoonilist elu; ning minna igal õhtul voodisse täitumusetunde- ja tänutundega võimaluse eest elada.

Ammutan meelerahu, inspiratsiooni ja vaimujõudu joogapraktikast, meditatsioonidest, avatud rikastavatest suhetest ja looduse loomulikust toimimisest. Mulle meeldib inimesi inspireerida, innustada ja arengule tagant tõugata. See võib sageli viia kvanthüpeteni suhetes, eneseteostuses, materiaalses elukorralduses, või vaimses arengus. Annan parima, et inimesed leiaksid kontakti oma tõelise olemusega: sõltumatu, vaba ja häirimatu loomusega. Elu on võimalus!

Piiravad uskumused on need, mis meie energiavoolu takistavad.

Nende taga on süsteemi kinni jäänud negatiivsed emotsioonid, hirmutunded. Neid järkjärgult vabastades ja ümber kirjutades on võimalik tõsta oma kehasüsteemi toimimine täiesti uuele tasandile ning avardada tohutult oma kogemispotentsiaali tervikuna. Keha tasandil, ja see omandab siis hoopis uue kvaliteedi - hinge templiks olemise kvaliteedi -, kasvab meie võime võtta tänutundega oma seedimisse absoluutselt kõike, sest oleme ja hingame täielikus teadmises, et kõik on allikaenergia pikendus, ehe valgus ja armastus, ning saab teha meile ainult head. Nii võime otsustada defineerida oma keha toimimisviisi teisiti - toita oma füüsilist süsteemi hoopis muul moel kui tavatoiduga. Olgu siis kas erilisel moel hingates, päikesevalgusel end täita lastes või otse oma rakkude ja aatomite keskme sisekosmosest eluenergiat ehk praanat ammutades. Sest seda viimast me ju toidust eneste jaoks sünteesimegi. Näiteid niiviisi toimivate kehastunute kohta on küllaga.

 

Posts
Created Type
Title
2016 Nov 14 Location Teraapiaruum