11.08.2015
Eesti Reiki Kool: Reikiga elu nagu Alice`il Imedemaal
Artikkel

Intervjueeris Reiki Meister Eve Oidsalu

   Maikuu 2015

 

     

Age Pihlak on psühholoogia haridusega Reiki meister, õpetaja, tervendaja, tänapäevane hea ja väekas nõid. MTÜ Eesti Reiki Kooli Tallinna ruumides saavad tema eestvedamisel teoks reiki kursused ja praktikaõhtud. Age käe all on oma reikiteekonda alustanud ning sisemise väe ja tugevuse leidnud tuhanded õpilased. Eesti Reiki Kooli katuse alla on kogunenud mõnus soe ja vahetu reikikate seltskond - koos õpitakse, jagatakse kogemusi, praktiseeritakse ja arenetakse edasi. Lisaks kursustele ja praktikatele viib Age läbi ka vabastava hingamise ja tervendusseansse ning holistilist nõustamist.

Age olekust õhkub soojust ja rõõmsat rahulolu. Jääb tunne, et muresid tal ei ole ning elu ja tegemised sujuvad mõnusas teadlikult juhitud kulgemises. Ta on leidnud enda tee, mida mööda käia, ja tegemised, millega tegeledes tunneb ennast hästi ja kergelt, n-ö on omas elemendis.

Aga alati ei ole see nii olnud. Agel on Oma Elamise lugu, mille üheks osaks on minevikku jäänud raske haigus, hirm, valu, keerulised inimsuhted, armastuse nälg. Väljapääsuks sellest negatiivsuse rägastikust sai tema jaoks reiki avastamine enda jaoks ning selle abil haiguse põhjuste teadvustamine, nendega tegelemine, tervendamine.

Me viime oma mõnusa jutuajamise Agega läbi ajal, mil loodus on kevadiselt ärkamas, päike soojendab põski, linnud laulavad taevalaotuses ja rõõmustavad koos meiega uue, värske alguse üle, õhk sillerdab tärkavast energiast. Kevad annab tegemistesse, olemisesse uue hingamise ja hoo. Kelmikas päike toob ka kõige tõsisemale „mõrumannile" naeratuse suunurka ja soojuse südamesse.

Age, kuidas mõjub kevad Sinule?

Oii, kevad on minu lemmikaastaaeg ja ka minu siia ilma sündimise aeg. Mulle meeldivad tegelikult kõik aastaajad, kuid kevad on minu südames koguaeg. Olen maikuus sündinud ja tähtkuju järgi sõnn. Kevad on minu jaoks ärkamise aeg ja ka uute plaanide eostamise aeg. Nii kui jaanuarikuu lõpule jõuab, hakkan märkama päeva pikenemist, lindude häälekamaks muutumist ja pungade paisumist. Olen loomult rohenäpp ja mul on palju toataimi, ka nende pealt on näha kevade tulekut. Sain korjatud juba ka karulauku ja nurmenukku, esimesed talvevarud on juba olemas. Praegu maikuus on võrratu aeg, kõik on värskelt heleroheline, õitseb, lõhnab ja heliseb linnulaulust. Kevad on armumise ja energiate vabanemise aeg. Vaadates ja hingates imen endasse seda energiat nii palju, et see jääb meelde ja kehasse järgmise kevade tulekuni. Nii ma teen tegelikult kõigi aastaaegadega.

Minul ja Reiki Koolil on jäänud veel paar nädalat suvepuhkuseni. Sel aastal külvasin juba varakult mõned seemned rõdupottidesse, sest kavatsen sel suvel mitu kuud korralikult puhata. Siis jääb aega ka rohkem kodus olla ja lilli kasta. Kavas on töötelefon mitmeks kuuks välja lülitada; olla palju looduses, tegeleda lihtsate asjadega ja suhelda ainult elurõõmsate, tervete inimestega.

Kui nüüd alustada päris algusest, kuidas Sa selgitad lihtsalt ja arusaadavalt, mis on reiki?

Reiki on Universumi Kõrgeima Teadvuse põhine eluenergia - valgus, mis on pärit universumi algallikast. Kõrgeima teadlikkusega oleme ühenduses oma kõrgema mina kaudu. Reiki on armastuse, harmoonia ja universaalse elujõu energia, millest on alguse saanud kogu suur Universum. Reikiks nimetatakse ka lihtsat käte pealepanemisega tervendamise meetodit, mille taasavastas dr. Mikao Usui 19. sajandi lõpus Jaapanis. Reiki on ka maailma, kus elame, üks tõlgendusõpetus. Reikikeskselt on kõik energia. Energia ei teki ega kao, vaid muundub ühest eluvormist ja olekust teise.

Reikit võib nimetada ka holistiliseks teraapiaks, sest ta sisaldab harmoonias püsimiseks palju võimalusi ja on mitmesambaline: energia kanaliseerimine; meditatsioonitehnikad; hingamise tehnikad; Gokai – vaimne õpetus; distants- ja kätega tervendamine; kursused ja praktikumid.

Nüüdseks on minu jaoks saanud Reikist eluviis. See võimas energia on imbunud minu alateadvusse ning teinud mind terveks ja õnnelikuks. Sama on toimunud ka minu eelkäijatega, inimeste ehk Reiki Meistritega, kes samuti järgisid seda vaimset praktikat igapäevaselt, millest sai pikapeale nende elustiil.

Inimestele, kes ei ole varem Reikiga kokku puutunud ega tea sellest midagi, võib vahel jääda mulje, et Reiki on religioon, mis toob endaga kaasa kindlad reeglid, keelud, kohustused. Mida Sa nendele inimestele ütled?

Kindlasti mitte ei ole Reiki religioon, sest ta on pärit Vanast Indiast, kus tol ajal oli valdavaks spirituaalseks õpetuseks Budism. Barbarite vallutusretkede tõttu ja rahvaste rännetega liikus budism Indiast Hiinasse ja sealt Jaapanisse. Kuna Jaapanis on aastatuhandeid kohalikuks maausuks olnud shinto, siis algupärane Usui Reiki tugineb shintole ja shugendole. Tegelikult on Reiki läbi imbunud idamaade rahvaste tuhandeid aastaid vanadest ravitsemise tehnikatest, filosoofiast ja armastusest. Reiki teeb inimese hoopis vabaks mis iganes ajastu ühiskondlikest, majanduslikest, poliitilistest dogmadest ja piirangutest. Reiki praktiseerimiseks pole tegelikult vaja ei templeid, kirikuid ega ka teisi inimesi. Reiki taastab tasakaalu ja igas mõttes aitab leida kuldse kesktee inimeseks olemise sise- ja välismaailma vahel ning säilitab sidususe ühiskonnaeluga. Õpetust on vaja järgida iga astme järgselt 21 päeva jutti, et harmoniseeriv energia imenduks alateadvusesse ja sellest saaks uus positiivne harjumus. Kaob ära ka hirmupõhine pinnapealsus, hoolimatus ja võistlemine teiste inimestega. Selle aja vältel vaim, hing ja keha tasakaalustuvad holistiliselt. Mida kauem on inimene praktiseerinud mingit vaimset praktikat, seda positiivsemaks ja rahuolevamaks ta muutub.

Ja mis veel kõige olulisem, iga inimene ju tuleb Reikit õppima iseenda pärast. Kui on sisemine tahe ja vaimse edenemise motivatsioon, siis ka ei tunta, et õpetus on kohustav või piirav. Reiki ei pane kedagi ketti ega keela ka teisi vaimseid tehnikaid uurida. Reiki on üks maailma tõlgendamise süsteem paljudest ja ka sissejuhatus esoteerikasse, kus käsitletakse planeedi Maa algelemente ja inimese peenenergeetikat. Igasugused religioonid on väga noored võrreldes maailma rahvaste maausu või filosoofiaga. Mikao Usui mediteeris aastaid järjepidevalt, kuni häälestus vastavale sagedusele ja sai satory Reikist - see häälestus võimaldas kanaliseerida energia ja õpetuse inimestele. Reiki on lõpmata puhas kosmiline energia ja nii vana kui kogu Universum.

Kui kaua Sa oled reikiga tegelenud?

Reiki lummuses olen olnud juba 10 aastat. Ma armusin esimesest silmapilgust ja teadsin, et lähen temaga lõpuni, kuni Meistri astmeni välja. Kui ma kuulasin ja tunnetasin, kuidas õpetaja Reiki I astme kursusel oma kogemusest reikit lahti mõtestas, siis teadsin, et seda ma olengi kogu elu otsinud. See oligi too puuduv hingeosa, mis põhjustas sisemist rahutust ja ebakindlust. Salaja lootsin alati, et see meie käega katsutav maailm pole lõplik ja ainuke. Reiki - armastusepõhise energia puudujääk oli minu keha haigeks teinud ja inimsuhetes probleeme tekitanud. Hiljem ennast analüüsides mõistsin, et haigestumise ja rahulolematuse põhjuseid oli mitmeid teisigi. Kuid ikkagi oli reikienergia see, mis andis vapustava-valgustava impulsi võtta lõpuks vastutus elu eest enda kätesse. Ja mis veel kõige olulisem, tänu Reikile olen nüüd terve!

Kui Sa üritad lühidalt kokku võtta, milline inimene oli Age enne ja milline on ta pärast reikiga tegelema hakkamist? Millise muutuse tõi reiki Sinu ellu?

Kümne aasta jooksul on minu kui tervendaja käest korduvalt küsitud tõestust, kas ma olen ka kedagi terveks teinud. Esimene inimene, kelle ma terveks tegin, olen elavaks tõestuseks mina ise! Minu jaoks polegi midagi suuremat ja vägevamat, kui üks viletsal järjel inimene on isiksusena läbi teinud totaalse muutumise ja ka tervenenud. Reiki juurde tõi mind minu haige keha, mitterahuldav pereelu, probleemne suguvõsa, ülitundlikkus inimeste suhtes, öised kohtumised surnud inimestega. Ja muidugi häbenesin oma madalat haridust, et ma olin lihtsalt massõmbleja õmblustsehhis. Ma olin kunagi väga tagasihoidlik, vähese jutuga inimene, ja mulle ei meeldinud rääkida iseendast. Lõpuks hakkasid hädad ja probleemid minu sees ning ümber karjuma küsimustena. Kuna ma pole kunagi olnud kõvahäälne kurtja, siis hakkasin lihtsalt lugema eneseabiraamatuid, filosoofiat, psühholoogiat ja esoteerikat. Kahe aasta jooksul lugedes said raamatutest minu suurimad õpetajad ja sõbrad. Raamatutest märkasin, et väga paljud filosoofid, psühholoogid ja tervendajad olid ka ise varem olnud rahuolematud oma eluga. Muutes oma elustiili, hakkasid elulised muutused toimuma ning saadi õnnelikuks ja terveks. Ma unistasin ja tahtsin ka selliseks julgeks ning rõõmsaks saada. Hakkasin neid inimesi nende lugudega armastama ja ühel hetkel märkasin, et olen armunud kogu maailma, kaasaarvatud iseendasse. Lugedes tundsin, et ma ei ole ainuke rumaluke või alaväärne, et tegelikult ei ole kannatused häbiväärsed. Elukriisid innustavad inimest pigem arenema, see ongi elu osa. Hakkasin salamisi loetut reaalelus matkima ehk praktiseerima ja üsna pea kandis see ka positiivset vilja. Mind ei häirinud enam niivõrd hirmunud, kadedate või kriitiliste inimeste suhtumised, pigem nad ajasid mind naerma ja hoopis ärgitasid positiivses võtmes neile vastama. Saavutasin iseseisvalt sellise häälestuse, kus kõik oli nagu teater ja kõik positiivne võimalik. Kui sain piisavalt julgeks ja küpseks, siis ühel järjekordsel guugeldamisel leidsingi Reiki 1. astme kursused ühest massaažikoolist.

Enesearengut silmas pidades oli Reiki kõige esimene uks, mille ma reaalselt lahti teha julgesin. Üsna pea, pärast kursust, kadusid mul ka kroonilised valud ja haigused ning keha hakkas tasapisi tasakaalustuma. Kolme kuu pärast julgesin ennast pidada ka ülikooli vääriliseks ning sügisel läksin filosoofiat ja psühholoogiat õppima. Ma polnud elu sees kusagile kooli sellise rõõmu ja põnevusega läinud - nüüd teadsin, et tänu uue omandamisele saan lahti ka oma suguvõsa taagast ehk karmavõlgadest, Ja saan teada, mis mind ja minu esivanemaid tegelikult vaevas. Ülikooli kõrvalt käisin ka massaažikoolis massaažikursustel. Hakkasin tegema perele ja tuttavatele reikiseansse, massaaži, tasapisi mõistsin, et tegelikult nägin-tajusin inimeste energiaid distantsilt juba lapsest saati. Aastatega on reikitades minu sensitiivsus aga tuure üles võtnud ning mitmed energiate tajumise ja aurade nägemise viisid lisandunud. Sensitiivsuse olen pärinud oma emalt, kellega mul on olnud ka suured probleemid ja hingelised õppetunnid. Minu emal on meediumi võimed, ta suhtleb igasuguste kosmiliste olevustega. Viimase aastaga on meie suhe mõlema jaoks parimal moel tervenenud ja harmoniseerunud ning seega on üks eluülesanne täidetud. Inimene, kes on enda ja oma perekonna karmavõlad lahustanud, suudab olla eeskujuks ja suunanäitajaks ka teistele inimestele. Tervenemine tähendab ka terviklikuks või täiskasvanuks saamist. See oli minu ammune soovunelm, mis on nüüdseks ka realiseerunud. Koos reikiga hakkasid minu mõtted ja soovid kiirelt täituma, tuli lihtsalt teada, mida ma tegelikult tahan.

Kes on Sinust saanud tänaseks?

..............

Täispikkuses artiklit saate edasi lugeda siit:

http://reikikool.ee/artiklid-ja-meedia/reikiga-elu-nagu-aliceil-imedemaal/  

Sarnastel teemadel