10.09.2015
Ülitundliku inimese ajulained on sagedamini teeta sagedusel
Artikkel

Carolyn Robertson, närviterapist, avastas, et ülitundliku inimese ajulained on sagedamini teeta sagedusel. Sellel sagedusel on inimene rohkem avatud intuitiivsetele tundmistele ja vastuvõtlik sügavuti valguse, heli ja muule peenvibratsioonidele. Sellel sagedusel oled sa üleval, kuid see on väga sügav lõõgastusseisund.


Päeva jooksul, mil oled ärkvel, sinu aju kuvab kõiki 5 tüüpi ajulaineid samaaegselt. Kuid üks konkreetne ajulaine on tavaliselt domineerivam teistest, sõltuvalt sinu teadvuse seisundist.


Teetasagedusel viibimist võib kirjeldada kui kerget und, tukastust, unelemist, unistamist, samuti sügavat mõtlust, mil töötab kujutlusvõime. Visuaalsed kujundid on väga reaalsed. See on sügava meditatsiooni sagedus. Su aju on sellel sagedusel, kui hakkad uinuma või oled just tõusnud. See sagedus saavutatakse ka hüpnoosis.


Teetasagedus on ka nö muutunud teadvuse seisund, mis võimaldab meil vaadata alateadvusesse ning saada ühendust välja või universumiga. Just seetõttu on ülitundlik inimene ka rohkem teadlik, mis toimub nii temas endas kui teistes inimestes.


Madalamas võnkesageduse osas puudub ka kehatunnetus, kõrgemas aktiivsuse osas on kehatajud olemas. Inimene võib kogeda oma keha kui energiavälja ning erinevaid kehaosasid lendlemas ja hõljumas õhus eraldatuna teistest kehaosadest. Just seetõttu võid tunda, et ei tunneta oma keha, et oled loid. Näiteks minu sõber tunneb ja näeb ennast pidevalt seljatagant, et ta hõljub õhus ja on nööriga oma keha küljes. Mis tähendab seda, et ta hing on kehast väljas.


Tajuteisendused ilmnevad just teeta madalamas võnkesageduses. Valitsevad sisemaailma kogemused, välist maailma tajutakse vähe või ei tajuta üldse.
Teeta on ideaalne seisund kiirendatud õppimise, enese programmeerimise- ümberprogrammeerimise ja enesetervendamise puhul.


Sellesse seisundisse võib inimese aju langeda kiiresti ka äkilise välise agressiooni või muu tugeva surve või konflikti tagajärjel, kui on tegemist väga emotsionaalse või ka agressiivse inimesega. Seisund ilmneb ka tugeva sisemise vastuseisu ja frustratsiooni puhul. Ülitundlik inimene just seda teebki kui kapseldub. Ehk siis kui väljaspoolt tulevad liialt tugevad emotsioonid, surved, tundmused, lülitab ta oma aju automaatselt teeta sagedusele. Ta kaitseb sellega ennast, sest seal on turvalisem ja kaitstum tunne.


Teeta meeleseisundit on inimesel seostatud paljude erakordsete ja isegi supervõimetega.


Teeta sageduses oleme rohkem suunatud sissepoole, vähem väljapoole. Me märkame rohkem, mis toimub meie sees, kui seda, mis visuaalselt väljaspool. Alfa tasandil näiteks on nii välismaailma kui sisemaailma märkamine võrdsustatud, et oleme oma tähelepanu välis ja –ja sisemaailma vahel võrdselt jaotanud.


Ajulaine tüübid:


GAMMA 30-100 Hz – samaaegselt töödeldakse informatsiooni aju erinevates piirkondades. Infrmatsioon liigub väga kiiresti. Seostatakse mälu, õppimise ja info töötlemisega.


BEETA 14-30 Hz - esinevad normaalse ärkveloleku teadvuse seisundis, kui tähelepanu on suunatud kognitiivsetele tegevustele ja välismaailmale. Beetat iseloomustab kiired tegevused, valvsus, tähelepaelikkus, probleemide lahendamine, otsuste tegemine. Kiiremad beeta lained on valdavad, kui oleme pinge all või konkurentsiolukorras.

Beeta lained jagunevad omakorda kolmeks:
Madal Beta (Beta1, 12-15Hz) mõlgutuslained.
Beta ( Beta2, 15-22Hz) asjalik tegutsemine.
Hi-Beta (Beta3, 22-38Hz) kõrge ärevus või erutus. Lasta pidevalt ajul kõrgel sagedusel töötada ei ole väga tõhus viis, kuna see võtab tohutult energiat.


ALFA 7-14 Hz – Kui oleme siin ja praegu, siis kogeme alfa laineid. Esineb lõdvestunud olekus, kus aju on puhkeseisundis. Vaba mõttevoo lained, mis ilmuvad siis, kui oleme piisavalt lõõgastunud.


TEETA 4-7 HZ - meditatiivne seisund; inspiratsiooni lained, mis tekivad une ja ärkveloleku vahel. Nendel lainetel meie meeled on välisest maailmast sissepoole pöördunud ning me kogeme infot meie normaalteadvusest väljaspoolt. See on ka koht, kus me hoiame oma hirme ja probleeme.


DELTA 0,5-4 Hz - on kõige aeglasemad ajulained, kuid kõige valjemad- madal sagedus, kuid sügavad läbitungivad nagu trummi löögid. Esineb sügavas unes ja sügavas meditatiivses seisundis. Selles oleksu leiavad aset tervenemine ja organismi uuenemine ning taastumine. Sellepärast on sügav uni niivõrd oluline meie tervenemise ja paranemise protsessis.


Mida aktiivsem on aju, seda suurem on sagedus.


Kas me peaksime neid lained muutma? Või hoopis seda oma elus ära kasutama? Mida arvad sina?

Ülitundlikest inimestest saad rohkem teada www.empaat.ee

ja www.facebook.com/empaat