Minu tunnete hääl ja kuju - väljendumine helides ja liikumises
Tegevus » Sündmus
Aeg Koht Võtmeisik PDF
2015 Okt 24 L 12:00
2015 Okt 24 L 14:00
Europe/Tallinn
Tunnuspilt

 

Kui Sa soovid enda seest midagi väljendada, kuid ei oska või ei julge seda sõnadesse panna, siis on võimalus 24. oktoobril kell 12 - 14 tulla Tartu Joogakeskusesse (Raatuse 107). Töötoas on võimalus väljendada oma emotsioone ja ütlemata sõnu läbi helide tekitamise ja liikumise.

Töötoas osalemiseks ei pea Sul olema mingisugust tantsimise või musitseerimise kogemust ega oskust.

Liikumise ja muusika vägi aitab meil inimestena väljendada seda, kuhu sõnad lõpuni ei ulatu - meie tundeid ja emotsioone. See teadmine on tänapäeva liikumis- ja muusikateraapiate alustala.

Läbi helide tekitamise ja liikumises anname oma kehateadvusele(alateadvusele) sõna, et ta saaks end vabalt väljendada. Selleks kasutame spontaanset liikumist mis on toetatud inspireeriva muusika poolt ja aktiivset helide tekitamist (improvisatsiooni - kasutame kergesti kasutatavaid rütmipille, mille varasem mänguoskus pole vajalik). See aitab vabastada meisse takerdunud tundeid ja seda, mis pole mingil põhjusel lõpuni väljendunud.

Töötoas osalemise puudub võimalus teha midagi valesti. Kõik, mida inimene väljendab, on kahtlemata õige, sest see tuleb tema enese seest. Musitseerimine annab võimaluse turvaliselt väljendada ka kõige ebameeldivamaid tundeid, mida sageli näiteks sõnadesse ei taha või isegi ei julge panna. Vabalt väljendumist toetab ja hoiab turvaline kaasosalejate ring.

Anname oma tunnetele ja emotsioonidele sõna ja avastame, kuidas on neid väljendada läbi liikumise ja helide!

Kohapeal on olemas matid ja pleedid, kaasa võib võtta oma veepudeli.

Registreerumine vormil: http://goo.gl/forms/3uLfoty6DL

Tasu ettemakstes 12 eurot ja kohapeal 15 eurot. Registeerumise järel saadetakse täpne info ettemaksu teostamiseks e-postile.

pillidJuhendajate tutvustus:

Merle Pärle (https://sites.google.com/site/merolee2012/)

Lapsepõlvest alates on olnud minu sees muusika, mis mu hinge helisema paneb. Mulle meeldis laulmine ja pillimäng. Kõige rohkem armastasin ma maal olles ümiseda helisid, mida ei ole keegi kirja pannud ja tekitada erinevaid helisid. Aastal 2011 läksin õppima muusikateraapiat, kus sain kinnituse, et see kõik, mida olin lapsena teinud, on teraapiline ja tervendav.

Oma praktikas olen näinud, kuidas helid toovad esile emotsioone, valusid ja kuidas helid aitavad leida koheselt ka lahendust ilma verbaalse väljenduseta ning seda kõike kogeb füüsiliselt.

Kohtudes Hindrekuga tekkis minus äratundmine, milline tervik tekib kui ühendada muusika ja liikumine. Osalesime üksteise õpitoas ja otsustasime kaks väga lahedat väljendust omavahel ühendada.

Hindrek Vou (www.kogemusteraapia.ee)

Rohkem kui kümme aasta olen olnud muusika ja liikumisega sinapeal. Palju kordi olen näinud ja tundnud kuidas heli ja liikumine võib inimest mõjutada, lubades tal hetkes muutuda millekski, mida ta soovib tõeliselt väljendada (see osa mis sõnadesse ei mahu). Eneseväljendus lubab inimesel kasvada ja kogeda endas uusi maastikke, millest ta varem teadlik polnud. Olen aastaid juhendanud 5 elemendi tantsu töötubasid, lubades inimestel rännata oma keha ja meele maastikel.
Seekordses töötoas on kaks oma-ala entusiasti jagamas oma kogemusi ja teadmisi läbi praktilise ühisloomingu, olles ühendanud heli ja liikumise.

Sarnastel teemadel