Pühapaikade ning seal leiduva vee tervendav mõju inimesele
Tegevus » Sündmus
Aeg Koht Võtmeisik PDF
2015 Dets 02 K 18:00
2015 Dets 02 K 20:30
Europe/Tallinn
Tunnuspilt

Lühikoolituse eesmärk on anda teadmisi looduslike pühapaikade olemusest ja tekkepõhjustest ning võimalikest seostest inimese tervisega. Koolitusel keskendutakse meie esivanemate maailmavaatele ja rahvameditsiini kujunemisele. Rohkete autori tehtud fotodega tutvustatakse erinevaid pühapaiku ning nende inimese tervisega seotud pärimust. Püütakse avada pühapaikade võimalikku psühhosomaatilist mõju meie tervisele. Lähemalt leiavad käsitlemist pühad puud ja hiied, kivid ja eriti vesi.

KOOLITUSEL KÄSITLETAVAD TEEMAD:
- Pühapaikade ja looduslike pühapaikade mõiste, jaotus ja kujunemine;
- Käitumistavad pühapaikades;
- Looduse mõju meie esivanemate maailmavaate ja rahvameditsiini kujunemisele;
- Looduslike pühapaikade võimalik seos meie tervisliku seisundiga: erinevad psühhosomaatilised toimemehhanismid:
- Näiteid erinevatest looduslikest pühapaikadest ja nende inimese tervisega seotud pärimustest: puud, hiied, kivid ja veekogud.

KOOLITAJA: Ain Raal onTartu Ülikooli farmaatsia instituudi farmakognoosia dotsent, tuntud ravimtaimede uurija ja publitsist.  A.Raal on üks Tartu Ülikooli looduslike pühapaikade keskuse poolt korraldatava valikaine „Eesti looduslikud pühapaigad" lektoritest. Temalt on ilmunud raamat:  "Seitse tervendavat puud: kadakas, tamm, kask, pihlakas, mänd, pärn ja paju" jne.

SIHTGRUPP: Kõik inimesed, kes on juba pühapaikasid külastanud ja samuti need, kes veel ei ole jõudnud minna, kuid tahaksid.

TOIMUMISE AEG: 2.november kell 18.00-20.30
ASUKOHT: Weizenbergi 20b, Tallinn
OSALUSTASU: 20 eurot.

REGISTREERU KOOLITUSELE elektroonselt https://docs.google.com/forms/d/1TAoV65k5I2-w-0s-Mwb9VY0H7r-vd8Dg--FL9Solkds/viewform

või kirjutades meile tarkustekool@gmail.com

Lisainfo:
E-mail: tarkustekool@gmail.com
Tel: +372 52 41 650

 

.

Sarnastel teemadel