Mantra jooga
Tegevus » Sündmus
Aeg Koht Võtmeisik PDF
2016 Jaan 30 L 18:00
2016 Jaan 30 L 21:00
Europe/Tallinn

 

 

 

∙●✸ MANTRA JOOGA ✸●∙

Tervendavad Helid, Uus 19

Mantrad, kirtanid ja bhajanid

 

Teid ootab ees klassikaline ja traditsiooniline India muusika, iidsed mantrad, aromaatne tee, taimetoitu buffee ja loomulikult soe ja loominguline vaimse muusika atmosfäär.
Meile pole kellelegi ammu saladuseks, et muusika on hingele ravimiks ja samuti on muusika universaalseks suhtluskeeleks.

Muusika abil on võimalik väljendada erinevaid emotsioone ja luua harmoonilist seisundit. Mantrate laulmine on selleks üks lihtsamaid mooduseid, mis võimaldab kogeda sisemist harmooniat, kuulda vaikset Tõe häält ja Igavikulist eneses, lõdvestuda ja saada positiivne laeng, ilma suundumata kaugetesse pühapaikadesse või väe kohtadesse, tunnetades üksolemist kõige elavaga, kuulates vaikust ja Universumi sosinat.

Sõna Mantra tuleneb sanskriiti keelest, kus "man" tähendab "mõistus" ning "tra" tähendab "vabaneda". See iidne praktika aitab vabastada meie mõistust muredest ja rahutustest, mida on niigi palju meie elus.Pole tähtis, kas te olete tutvunud mantratega ammu või kuulete neid esmakordselt. Mantrad on nagu päike, mis paistab ja soojendab

Kirtan on laulev palvetamine, mille juured ulatuvad üle 500 aasta tagusesse Indiasse. See on bhakti yoga vorm (pühendumisjooga) ning sellel on südame avamise võime. Laulmist saadavad muusikainstrumendid ja rütmitrummid ning kuulajaskonnalt oodatakse kaasalaulmist, kaasaplaksutamist ning tantsimist.
Kirtan mõjub sütitavalt ja kaasakiskuvalt! Südames suudab kirtan tekitada sügavaid meditatiivseid seisundeid, õndsustunnet ning ekstaasi. Kirtan on eriline helivõnkumine, mis läbib kõik reaalsuse tasandid ja rõõmustab Jumalat. See on saladuslik side, mis liidab inimesi omavahel. Kirtan pole mõeldud ainult neile, kes on indiapäraselt riietunud või neile, kes tegelevad joogaga. Selle iidse lauluga võivad ühineda igal ajal kõik, plaksutades käsi või koguni olles eeslaulja.

-----------------------------------------------------------------------------------------

PILETID:
10.- eur / Piletid saab osta kohapeal sularaha eest

REGISTREERU
http://goo.gl/forms/vXzHpw0ZjP
või tel. 562 85 229, info@helid.ee

Kontsert toimub 30. jaanuaril kl. 18:00, kestab 3 tundi

AADRESS
Tallinna Vanallinnas, Uus 19, NB! tuled jalgväravast hoovi sisse ja lähed otse, Okasroosikese lossi äärmine uks, vasakul, viib otse meie saali.

INFO: tel. 562 85 229, info@helid.ee

https://www.facebook.com/events/742185969245662/

Sarnastel teemadel