Pimeda ruumi rituaal
Tegevus » Kursus
Aeg Koht Võtmeisik PDF
2016 Veebr 08 E 17:00
2017 Jaan 31 T 17:00
Europe/Tallinn
Tunnuspilt

PIMEDA RUUMI RITUAAL

Pimeda ruumi rituaal on tehnika inimesele, kes otsib enese sügavust. Kel on julgust kohtuda oma alateadvuse keerdkäikudega, ning kes vajab arenguhüpet,soovib avardada oma meeli ja juhtida ise oma väge.

Pimedus on pärit maailma algusest. Heli tuleb ja läheb - vaikus on, valgus tuleb ja läheb - pimedus on kogu aeg. Kohtudes ilmaruumi ja oma sisemise algusega avad sa oma olemuse. Pimedusel ei ole piire, seal pole ka aega, sest kõik on hetkes.

Pimeda ruumi rituaali kogetakse  üksidna (kui just ei minda paarina otsimaks tantristlikku kogemust).Vaid  üksi olles vaikuses ja pimeduses muutub midagi...

Seda rituaali on kasutanud väga vanadest aegadest erinevad rahvad. See, kes on käinud pimedas, on kohtunud oma tõelise minaga. Seda peetakse ka kõigi vaimsuse teel käijate oluliseks rituaaliks. Ka siis kui on vaja elus teha pööret. Pimeduse järgne mõju on kordades suurem neil, kes tegelevad igapäevaselt enesearenguga (pikad joogapraktikad, chi kung, meditatsioonid). Need, kes pimedusse minnes teavad, mida enese seest otsida. Inimesele, kes veel ei tegele või ei oska otsida, on praktika pigem lõõgastus ja puhkus - nn arenguhüpet ei ole. Juba enese kokkuvõtmine, pimedaga kohtumine ja enese ettevalmistus (tegelikult aastaid kestnud enesetreening) annab juba suure tulemuse ja avardumise.

Carlos Castaneda oma raamatus ütleb: "Me valime ainult üks kord - kas sõjamehed või tavalised inimesed. Teistkordset valikuvõimalust ei ole olemas, mitte siin maailmas".

Pimedas ruumis ollakse vähemalt 5-7 (või rohkem) päeva üksi, pimeduses ja vaikuses kohtumaks oma sisemise olemusega. Pimedus avab meeli ja müstilisi võimeid. Selle ajal kohtub inimene ka oma hirmudega. Hea neile, kes tahavad teha elus muutust ja ka neile, kes julgevad enda sisse vaadata ja vajavad andekuste ja võimete avardumist. Seda peetakse ka väe tee alguse katseks - kes julgeb kohtuda endaga, see julgeb ka elada. Väga hästi arendab jooga ja meditatsioonioskust - oskust vaikuses olla vaikselt. Kui minna pikemaks ajaks (kindlasti tuleks enne 7 päeva olla, et teada, kuidas pimedus mõjub), siis üle 21 päeva on sissemineku ja väljatuleku häälestus pikem. Olenevalt inimese oskustest, ajaliselt 1-3 päeva - kus lõõgastatakse pingeid, tehakse hingamisharjutusi, süvenemisi ja rituaale.

Peale pimedat ruumi on hea teha elulisi muutuseid, kuna alateadlik olemus on umbes kolm kuud avatud. See tähendab seda, et inimene on seesmiselt õrn, kuid intuitiivne. Mõni vajab pikka aega rahu, teine jälle kellegi lähedust.Võttes vastu olulisi otsuseid, pannes punkti millegile, saame teha asju, mis varem ei õnnestunud. Kui nüüd kardetakse, ei viitsita või venitatakse aega, siis kolme kuu möödumisel vanad seniolnud mustrid kinnituvad veelgi rööbastena. Juhul kui need sobisid, siis miks mitte.

Kuid võttes vastu juba ostuse kohtuda iseendaga pimedas, on see reaalne muutus. Oodates, et muutus tuleb iseenesest, mitte midagi tegemata, on naiivne. Pimedasse minekul on oluline end häälestada, see pole rituaal, kus kohe tahan, aga kuu pärast ei viitsi - siis pole see sinu tee. Pimedus kutsub inimest, see kutsub enese seest. Pimedusel on aega vaja, sest ta tahab laiendada meie sisemuse piire ja anda inimesele hüppe õnnelikuma, kvaliteetsema ja ise otsustamist võimaldavate valikute poole. Sinu elu on oluline!

 

Pimeda ruumi asupaik on väga tähtis. Pime ruum ei saa olla linnas, sest seal pole ürgsust. Rituaali paigad on valitud ja hingestatud. Ainult siis pimedas kohas olles muutub sinu sees midagi. Pimeda ruumi rituaal hakkab mõjuma, kui julged olla üksi isendaga - vaikuses ja pimeduses. Leesojal on Metsa ja Mäe pimedad ruumid.

Metsa pime ruum asub paksus metsas, eemal kõigest. Seal on ürgne maaalune koobas, sest pimedus on ka minek maaema üska, mis sümboliseerib uuestisündi. Keset metsa on eriline olla, maa vägi annab kindlust ja öö on kogu aeg. Tajudes pimeduse puudutust, hakkavad selles koopas elavduma sinu unistused. Paremal on nägemused, mis on tulevikust, vasakul pool minevikust. Selle paiga hinged on loomadega seotud. Inimesed on seal näinud ja tajunud loomi, mida tegelikult pole olemas. Selles paigas kohtud oma ürgse väega. See koobas sobib neile, kes vajavad enda ehedust ja tunnevad vajadust olla maa väes, mis annab hoolivust, kindlust ja hoitust. Koopas on soe, seal on ka magamisase ja sooja vee keetmise võimalus. Joogiveeks on allikavesi. Metsa ruum on 5 m2 vaba põrandapida ja 160cm lai voodi.

Mäe pime ruum asub mäe sees. Selle teisel küljel on mäevaimude Surmaga kohtumise riutaalipaik Misogi. Selle paiga vägi on vee ja maa ühendamine iseendas. Avab uuestisünni kogemuse, loob avaruse ja loovuse. Tajudes hakkab loov impulss lahendama haiget saamiste ja saamata jäämiste mustreid. Luues uut kohta iseenda rajale, tarkusele ja kindlale valikule oma elus. Selle paiga hinged on seotud liikumise ja lindudega. Õhu elemendi paik.Tajutav on eriline puhang - tuulena ja vee voolavusena. Annab uue alguse suhetele, seda ruumi kasutatakse ka mehe - naise ühenduse leidmiseks ja tantristlikuks elumuutuseks. Selles ruumis tehakse ka naiste täiskuu pimedaid rituaale. Koobas on suurem ja avaram, seal on soe, jooksev vesi ja sooja vee keetmise võimalus. Mäe ruumi suurus on 19 m2 koos magamiskohaga.

Pimedusse minekuks peaks end ette valmistama - oluline on sisseminemise hetk (see on igal ühel eraldi juhendatav) ja väljumine.
Pimeda ruumi kolmel esimesel päeval tavaliselt inimene magab, sest ta on tavaelust nii väsinud. Peale magamist mõtled läbi kogu oma elu. Edasi, kuna aju ei saa tööd, pöördud sa sisemusse, kus kohtud oma hirmude, vajaduste, allasurutuga. Siis saab teatud tehnikatega (igal jälle oma) sellega tegeleda, sest aega ju on. Ja siis saabub pimedus - kus pole enam mõtteid, on vaid hetk, kus avatud silmadega näeb midagi, mida on võimatu kirjeldada.

Väljudes pimedusest on kõk inimesed erinevad: mõni tuleb käpuli Leesoja majani, mõni rullib end, teised näevad palju värve, tunnevad lõhnu. Mõni ei räägi nädal aega, teine räägib kohe kogu öö. Oluline on teadvustumine, mida inimene tunneb pimedast väljudes ja see kuidas ta oma maailmas teeb korrektuure. Peale pimedat minnakse sauna ja süüakse. Peale pimedat ei tohi kohe päikest vaadata, ühe päeva peaks kandma päikeseprille. Samas ka väljatulekule järgnev päev on soovitav olla veidi rahulikumalt, ei ole soovitav puutuda kokku lastega ega väga jutukate inimestega.

Pimedusse on võetud kaasa väga olulisi asju: kindlasti märkmik ja pastakas, et kirjutada. On võetud riitusesemeid, tikitud oma surmatekki, kootud kindaid, joonistatud uskumatuid pilte, tegeletud meigiga. Kaasa võetakse omale vajalikud toidud. Kindlasti tuleb võtta endale väga meeldivaid toite.

Tantras minnakse pimedusse ka koos partneriga, eeldusel, et mõlemad on kord samal aastal suhteliselt järjest pimedas käinud. See liidab ja loob kustumatuid mälestusi, kuid mittesobivuse puhul see ka kindlalt hävitab ja väljutakse eraldi. Kahekesi olles ei räägita ruumis, kuna siis saab teada alateadlikke tundeid. Kahekesi pimeduses meditatsioonis olles, hakkab kasvama seksuaalenergia. Palju seksuaalseid haiget saamisi ja eneseületusi saab sellega ravida, ka seda kui me ennast ei väärtusta. Pimeduses käiakse ka koos lapsega, siis on pimeduses viibitav aeg esialgu 3 päeva. Lapsed, kes seal käinud on, on leidnud oma väe.

Pimeda ruumi rituaalil on vajalik eelregistreerumine, selleks täida ära allpool toodud ankeet ning saada see aadressile leesoja@gmail.com
Soovijatele saadan veel lisainfona lugemist pimedast meditatsioonist ja info, kuidas ennast ette valmistada.

ANKEET
Sinu allergiad (putukad, toit jms)
Kui tarvitate igapäevaselt ravimeid siis milliseid ja mille raviks?
Kas oled teadlik enda haigustest (epilepsia, psüühika häired vm)?
Kas sul on klaustrofoobia?
Kui kaua sa oma elus oled olnud üksi (inimesteta, telefonita, internetita, televiisorita)?
Milliste igapäevaste treeningute ja harjutustega sa tegeled?
Mida sa loodad pimedusest leida?
Kirjelda oma maailmavaadet
Kui pikaks ajaks soovid pimedusse minna?
Kui vajad midagi enda kohta lisada
Sinu pilt
Sinu nimi, sünniaeg (päev, kuu, aasta, kell, koht), e-mail, telefon


PIMEDA RUUMI RITUAALI TASUD
Üksinda (kuni 7 päeva) - 230€ + 33€ iga lisanduv päev

Kahekesi ehk tantra (kuni 7 päeva) - 300€ + 43€ iga lisanduv päev

Lapsega kahekesi (kuni 3 päeva) - 131€

Koha kindlustab 100€ ettemaks, millest 70€ on mitteilmumisel tagastamatu.
Teine osamakse on hiljemalt 30 päeva pärast. Kui sisseminekuni on aega vähem, kui kuu, tuleb kõik korraga tasuda.
Juhul, kui aega soovitakse muuta ja selle vahe on pikem kui 4 kuud, siis lisandub ümberbroneerimistasu, mis on võrdne tagastamatu osaga. Aega saab muuta rituaali puhul ühe korra.

Arve sisaldab käibemaksu, pimedast väljatulekul sauna ja õhtust sööki.

Pimedas käinute tagasisidet loe www.leesoje.ee

ASUKOHT
Pärnumaa, Varbla vald, Selja küla, Leesoja talu

 

Sarnastel teemadel