Praktiline lähenemine enesetervendamisele ajurveedas, joogas ja veedas
Tegevus » Sündmus
Aeg Koht Võtmeisik PDF
2016 Okt 09 P 10:00
2016 Okt 09 P 17:00
Europe/Tallinn

Koolituspäeva eesmärgiks on anda ülevaade praktilistest ja igapäevaelus koheselt rakendatavatest vahenditest enesetervendamiseks ajurveeda, jooga ja veeda arhitektuuri (vastu) abil.

OSA 1: Enesetervendamine mantra, mudra ja pranayama'ga

Igale meie keha osale vastab teatud kindel mantra, millel on seda kaitsev funktsioon. मन्त्र mantra kui selline tähendabki meele ja keha kaitsmist teatud ebasoodsa mõju eest. Mantra loob oma vibratsiooniga energia, mis aitab meie keha tervendada. On olemas ka मुद्रा mudra ehk kindel sõrmede ja käte asend, mis juhib meie enda energiat kas mingis protsessis või keha organis. Kui kombineerida õige mantra sobiva mudra'ga ning lisada sinna oma energia, on seda võimalik suunata just tervendamist vajavatesse keha osadesse. Regulaarselt praktiseerides saabki sellest tervendav protsess. Tutvustan teile mantraid erinevate kehaosade tarvis ja neile vastavaid mudra'id. Aitan aru saada tehnikatest, kuidas neid enese tervendamisel praktiliselt kasutada.

Mantrad on väga olulised spirituaalse praktika osad ning mantra enese allikas on üks selle kõige tähtsamast osast. On olemas mantrad, mis pärinevad universumi loomise hetkest. Nende mantrate autoriks on Jumal, kui materiaalse ja peenmaailma looja. Samuti on olemas mantrad, millised on loodud inimeste poolt. Mina praktiseerin ja õpetan ainult neid mantraid, millised pärinevad Jumalalt maailma loomise hetkest. Miks? Esimesel juhul on mantral nende looja toetus, seepärast valin Jumala inimese asemel.

Pranayama on tehnika, kuidas juhtida elu energiat kasutades hingamistehnikaid. Õige hingamine on olulisem kui toit ja vesi, kuna ilma selleta pole elu võimalik. Seepärast on ka õige hingamine võti hea tervise juurde. Ajurveeda ja jooga oma kindlate reeglite ja rutiinidega õpetavad, kuidas jälgida ja juhtida oma igapäevast hingamist nii, et sellel oleks tervendav mõju. Õpetan, kuidas kasutada hingamist nii tervendamisel kui ka igapäevase rutiini osana.

Palun võta kaasa jooga matt istumiseks ja pane selga mugavad riided. Hea oleks tulla hommikul tühja kõhuga, siis on praktiseeritavatel mantratel suurim mõju.

OSA 2: Holistiline lähenemine heale tervisele ajurveedas ja vastus (veeda geomeetria)

वेद Vēda tähendab tõest teadmist. Veeda on holistiline teadmine tõest ning kuidas seda kõikjal meie ümber märgata. Veeda kätkeb endas sama palju harusid, nagu neid on meie igapäevases elus, mis kõik on üksteisega lahutamatult seotud just sellisel viisil, nagu on loodus seotud universumiga. Samasugusel moel on omavahelises seoses ka meie tervis, heaolu ja pikaealisus ning samuti elukoht sõltuvalt kohast ja ruumist. Veeda's nimetatakse neid teaduseid Āyurvēda ja Vāstu shāstra. आयुः āyuh tähendab elu, seega on ajurveeda tõene teadmine sellest, kuidas elada tervet elu. वास्तु Vāstu esindab on elukohta, maja, kodu, kontorit. Vastu tegeleb kõigega, millel on vorm, kuju ja värv. Köögi, vannitoa, magamistoa, kabineti, treppide, uste, akende asukoht on otseselt seotud meie tervisega. Seminari käigus jagan tõest teadmist selle kohta, kuidas seadistada oma eluruum selliselt, et see omaks meie elule soodsaimat mõju. Soovitav on kaasa võtta plaan kas krundist, majast, korterist või kontorist, märkides sellel ära ilmakaared ja mööbli asukoha.

ÕPETAJA: Atis Zariņš, Veeda elustiili praktiseerija ja õpetaja

Seminari keel: inglise, eestikeelse tõlkega

KOHT: Põlistarkuste ja Rahvaravi Kool, Weizenbergi 20B, Tallinn

PÄEVAKAVA:
10:00-13:00 Enese tervendamine mantra, mudra and pranayama'ga
13:00-14:00 Lõuna
14:00-17:00 Holistiline lähenemine heale tervisele ajurveed's and vastu's

OSALUSPANUS:
65 EUR kuni 22. septembrini 2016, hiljem 75 EUR
Koha kindlustab arve laekumine sellel näidatud tähtajaks.

Registreerimine läbi lingi: https://goo.gl/forms/idlFINwg0DKkH52N2

INFO: Kaja Keil, kaja@praktiline-ajurveeda.ee / Tel 56 466 314

Individuaalne nõustamine õpetaja Atis Zariņš'ga peale seminari lõppu (parandavad ja abistavad meetmed kodu või kontori planeeringus). Hind: kuni 20 min - 60 EUR, kuni 40 min 120 EUR, kuni 1 h - 180 EUR.

Nõustamisele registreerimiseks palun võta ühendust Kaja Keil'ga: kaja@praktiline-ajurveeda.ee / Tel 56 466 314

Õpetaja Atis Zariņš endast:
Umbes 15 aastat tagasi oli mul pere, hobid ja huvid ning olin pühendunud tööle, karjäärile ja äritegevusele. Juhtisin üht Läti suurimat ettevõtet, 170 apteegi ketti rohkem kui 1000 töötajaga lisaks oma isiklikule edukale ärile. Kuid see edu karjääris ja äritegevuses pakkus mulle ainult materiaalset rahulolu, mul ei olnud aega ei iseenda ega perekonna jaoks. Läbi raske töö jõudsin järeldusele, et ma siiski ei suuda ennast täielikult rakendada läbi töö ja äri. Seetõttu hakkasin ma oma naise Linda soovitusel töö kõrvalt osalema Shiva Vaakya Siddha Baba loengutel, kellest on nüüdseks saanud minu õpetaja. Lõpuks olin ma leidnud selle, mida olin nii pikalt otsinud! Oma õpingute ajal sain ma teada, et jooga on hoopis enamat kui lihtsalt võimlemine ja oma üllatuseks avastasin, et jooga aitab leida põhjuseid seletamaks, miks meie elus juhtuvad kurvad asjad ikka uuesti. Jooga ja veedade abiga olen alustanud enese-tunnetamise protsessi ja mis kõige olulisem – iseenda ja oma elu korda seadmisega. Jätkan kestvaid õpinguid kõigis neljas veedas ja ühtlasi ka õpetan kõike seda - yoga, jyotish veeda astroloogia, pranayama, vastu (veeda arhitektuur), raja yoga (teadvuse struktuur ja selle korrastamine), veeda numeroloogia, ayurveda, pada samudrika shastra (jalgadelt lugemine), hasta samudrika shastra (käejoontelt lugemine), mukha samudrika shastra (näolt lugemine), teadvuse muutmise meetodid – mantra, pooja and homa (tule rituaalid), töö Shiva naadi lehtedega. Veeda teadus on mul aidanud lahendada mitmeid keerulisi olukordi elus nagu ka tuhandete teiste inimeste eludes, keda olen viimase 11 aasta jooksul õpetanud.
Oma perekonnas praktiseerime veedalikku elustiili ja töötame mõlemad oma naisega Riias, Shiva keskuses veedalike astroloogidena, loengupidajatena ja konsultantidena. Kodus jagame rõõmu kahe imelise lapse vanemateks olemisest.

Lisalugemist:
http://blog.shiva.lv/index.php/en/atislinda /
www.shiva.lv

www.tarkustekool.ee

Sarnastel teemadel