Meditatiivne Kunsti nautimise kontsert
Tegevus » Sündmus
Aeg Koht Võtmeisik PDF
2016 Dets 08 N 19:00
2016 Dets 08 N 21:00
Europe/Tallinn
Tunnuspilt

N 8. detsembril kl. 19:00
MEDITATIIVNE NÄITUS-KONTSERT / Ilona Matsoni loominguline õhtu

„OMNE VIVUM EX OVO" („Kõik elav tuleb munast")

Head sõbrad!

Meie saal muutub varsti kunstigaleriiks, kus esitame eesti kunstnike maale, mis on lähedased meie muusikaga.

Kutsume teid esimese näituse avamisõhtule, kus saate tuttavaks eesti tuntud kunstniku Ilona Matsoniga. Saate osa võtta ka esimeses kunsti nautimise kontserdist, kus Ilona originaalsed meditatiivsed maalid kõlavad koos Tervendavate helidega.

Ilona kirjutab ona loomingust:

Ilona Matson 2016Iga minu poolt loodud maal on värvi, vormi ja ruumi eksperiment ja uurimine. Mõnikord juhin mina ideed, aga vahel tema mind. Sageli on pideva inspiratsiooni allikaks uued elukogemused. Kuid enne kui nad muutuvad maaliks, möödub küllaltki pikk ajavahemik, mille jooksul ma püüan jõuda nende kogemuste tuumani, mida kavatsen maalida.

Arvatavasti võib minu maale pidada kontseptuaalkunstiks: kõigepealt mõtlen ma välja idee ning seejärel teen maalisarja antud teemal. Oma ideid materialiseerides küsin endalt alati: kas selles teemas on mingi metafüüsiline sügavus ning milliste vahenditega saan ma seda väljendada?

Maalisarja „Omne vivum ex ovo" luues kasutasin ma erinevaid tehnilisi võtteid – selliseid, mida nõudsid loodavad kujundid. Mulle meeldib, kui töös ei ole kuiva reeglikohasust ja lõpetatust, vaid esineb mängulisuse element ning sissetungimine uutesse ja senini uurimata valdkondadesse. See võimaldab vaatajal lülituda loomisprotsessi ning avastada midagi enda jaoks ja enda sees.

Loominguline tegevus on minu elu põhiosaks. Seetõttu ei piirdu ma ainult maalimise ja galerii väljapanekutega, vaid juhatan ka oma kujutava kunsti stuudiot „Bastor".

Usun, et elus ei peaks püüdma ületada teisi, vaid iseennast.

Ilona Matson, kunstnik, pedagoogika magister, kunstistuudio „Bastor" juhataja.

MUUSIKA

Lilia Märtmaa ja Denis Vinogradov, Tervendavate helide keskuse loojad – gongid, didgeridoo, tiibeti helikausid, kellukesed, parmupillid, kurgu- ja ülemhelilaul

PILETID

12 eur, sõpradega registreerides 10 eur igale inimesele Tasuda saab kohapeal sularahas või Prosvet OÜ pangaarvele EE631010220118238013

REGISTREERU ONLINE http://www.prosvet.eu/est/registreerimine-20-12-2014/
või tel. 559 30 551, e-mail: info@helid.ee

KUS? MILLAL?

Ootame Sind neljapäeval 8. detsembril kl.19:00 aadressil Uus 19, tuled jalgväravast hoovi sisse ja lähed otse meie saali.

NB! Üritus kestab 1,5-2 tundi, uksed avatud alates 18:30

http://www.prosvet.eu/est/ilona-matson/

https://www.facebook.com/events/654481418064310/

Sarnastel teemadel