17.01.2017
Eesti Reiki Kool: Reiki - sisemine tasakaal ja algelemendid
Artikkel

 

Reiki - sisemine tasakaal ja algelemendid

Energiad ei teki ega kao, vaid muunduvad ühest olekust teise. Sarnane käsitlus kehtib ka universumi viie algelemendi kohta. Planeedi Maa põhielementideks on maa, õhk, tuli, vesi. Kuid nende sekka arvatakse ka viies, kõikesiduv kosmiline element eeter. Kõik elemendid omakorda on läbivalt mõjutatud algallika energiast, milleks on kosmiline energia Reiki. Idamaade filosoofiate järgi peetakse Reikit ka Universumi Kõrgeimaks Teadvuseks.

   

Tänapäeval räägitakse maagias ja tervendamisel enamjaolt neljast põhielemendist (maa, õhk, tuli, vesi). Lisaks astroloogiale ja idamaade usunditele on isegi kaasaja psühholoogias hakatud inimesi tõlgendama elemendi-tüüpidena lähtuvalt sellest, milline element neid valitseb või iseloomustab. Neli põhielementi kuuluvad planeedi Maa terviklikku koostoimesse ja energiavälja, kuid neil elementidel on nii negatiivne kui positiivne mõju meie planeedile, loodusele ja kõigile tema asukatele. Ka igat aastaaega valdab ja iseloomustab just konkreetne element: talv-maa, kevad-õhk, suvi-tuli, sügis-vesi. Kuna reikienergia on oma olemuselt harmoonia ja tasakaal, tegeleb reikipraktik energia kanaliseerimisel peale elementide tajumise ka energiate mõõtmise ja tasakaalustamisega. Reiki 2. astmel õpitakse sümbolite abil kõiki viit elementi teadvustama ja rakendama igapäevaelus.

MAA

Maa on elementidest kõige tihedam ja esindab füüsilist reaalsust ehk mateeriat. Kõik käega katsutavad asjad ja elusolendite kehad vastavad just sellele elemendiliigile. Kogu planeet Maa on loodus ise, sest sellel on emakese maa tihke keha. Maa on oma iseloomult stabiilne, rahustav, kaitsev, maandav, kindel ja viljakas. Soo poolest aga naiselik ja vastuvõtlik......

Täispikkuses artiklit saate edasi lugeda siit:

http://reikikool.ee/reikist/viis-algelementi/

Sarnastel teemadel