Tom Valsberg hirmudeta elust
Tegevus » Sündmus
Aeg Koht Võtmeisik PDF
2017 Jaan 24 T 18:00
2017 Jaan 24 T 20:00
Europe/Tallinn
Tunnuspilt

Iseäralikest ideedest pakatav rändmuusik, sõnasepp ja väelaulude looja TOM VALSBERG on viimase kümne aasta jooksul ohtralt maailmas ringi reisinud. Ootame Sind Tartus õhtule, mille teema – kuidas rännata ilma hirmuta – on laenatud Tom Valsbergi kirjutatud samanimeliselt menukalt raamatult, mille fännide hulgas on Jaan Tätte, Alar Tamming, Peep Vain, Alar Ojastu, Evelin Ilves jpt. Ehk ka Sina?

Klubiõhtul tulebki jutuks hirmuvaba rändamine nii välis- kui sisemaailmas. Tom kõneleb

  • rändamise olulisusest enesearengule;
  • hirmudega toimetulemisest;
  • rändamisest sisekosmoses erinevate meetodite kaudu;
  • oma lemmikpaikadest kogu maailmas.

Tomiga on vestlusõhtul kaasas kaasas tema särav rännukaaslane Jane Kruus, kellega nad esitavad ka mõned rännakutel tekkinud laulud. Tule ja naudi hetke - Tom ja Jane on just saabunud Guatemalast ja rändavad paari päeva pärast Taisse...

Tom ja Jane on kogunud kuulsust ka oma väelauludega, mis on võimas siserännaku meetod. "Jooga laiskadele," nagu Tom seda nimetab. See on võimalus lennata helide saatel südameruumis ning lasta lahti stressist ja muredest.

Rännakutest inspireeritult on Tom kirjutanud palju Indigolaste laule ja avaldanud Eesti Ekspressis ja ajakirjas Sensa oma rännulugusid ning portaalides Telegram ja Delfi oma mõtisklusi. Tomi üks elukreedosid on keskendumine heale (sest kõik, millele keskendud, see kasvab), loe selle kohta tabavat arvamuslugu: Oled sa mesilane või porikärbes?

Tom Valsberg (34)

on lõpetanud Tallinna Ülikooli reklaami ja imagoloogia eriala, töötanud reklaamiagentuuris ja televisioonis (tõsieluseriaali Baar loovjuht) ja pidanud hostelit.
Praegu on tal kolm bändi: Indigolapsed, Manki Maind jaTane Mahuta – kõik need edastavad sama muusikalist sõnumit - kuidas teha oma elu paremaks.

Teadlik huvi vaimsete teemade vastu tekkis Tomil 17-18-aastaselt, kui ta sattus lugema Gunnar Aarma raamatut: "Saada õnnelikuks". "Tekkis tunne, et ma pole siin maailmas mingi ohver või kastiühiskonna liige, kes peab minema sinna ülikooli ja sinna tööle, vaid hakkas tekkima visioon, et peaksin saama luua endale sellise elu, nagu ma tahan. Ja et see ei ole õige, et inimesed käivad 11 kuud hommikust õhtuni tööl ja siis võibolla 3 nädalat puhkavad. Et kui ma teen pool aastat tööd, peaksin saama teise poole maailmas rännata. Praeguseks on see unistus teostunud. 

Vt lisaks: www.arengutee.com