Praktiline ravimtaimede ja taimeravi kursus, I moodul
Tegevus » Sündmus
Aeg Koht Võtmeisik PDF
2017 Aprill 29 L 10:00
2017 Aprill 30 P 14:00
Europe/Tallinn

Terviklik taimeravikursus viib osalejad mitmetasandilisse ravimtaimede, loodusravi ja tervisetoodete valmistamise maailma.

Mitmete oma ala korüfeede käe all õpitakse viie mooduli käigus nii taimi tundma kui koguma, neist erinevaid tervist toetavaid tooteid valmistama ja neid praktilises loodusteraapias kasutama ning koostama ka sümptomaatikakaarti, misläbi täpsem ravitsemisplaan paika panna.

Kursuse õpetajad: professor ja ravimtaimeteadlane Ain Raal, taimetark ja farmatseut Maret Makko, bioloog ja "4 Tuule" loodustoodete valmistaja Annika Liivak, Püha Hildegardi Tervenduskunsti tutvustaja Eestis Heli Kann, taimetark ja Võilillefestivali eestvedaja Mercedes Merimaa ning Taali mesila mesinikud ning meetervisetoodete valmistajad Aili ja Tõnis Taal.

Selleks, et kursus oleks võimalikult praktiline, toimuvad osad tunnid väljas taimi tundma õppides, korjates ning nendega ka sügavamal hingetasandil sõbraks saades. Ning selleks, et õppida tundma erinevaid taimekoosluseid, külastame ka Eestimaa mitmeid eri paiku. Suve lõpu koolitus toimub Lõuna-Eestis, kus taimemaailmale lisaks piilume suitsusaunas saunateraapia tervistavasse maailma.

KURSUSE KUUPÄEVAD JA SISU:

I moodul 29.-30. aprill. Sissejuhatus taimemaailma. Ravimtaimede keemilised omadused. Söödavad taimed, hapendamine. Õpetajad: Annika Liivak, prof. Ain Raal, Mercedes Merimaa.

II moodul 27.-28. mai. Ravimtaimede korjamine. Kevadised taimed. Teed. Keedused. Tõmmised. Õlid. Püha Hildegardi maarohud. Elksiirid ja raviveinid. Õpetajad: Annika Liivak, Heli Kann.

III moodul 4.-5. juuli. Taimed ravimtaimeaias. Taimemeditatsioon. Suvised taimed. Õite maagiline vägi. Õietilgad. Tervendavad puud taimeravis. Õpetajad: Maret Makko, prof .Ain Raal.

IV moodul 19.-20. august. Taimede energeetilised omadused. Salvid. mähised. Saunateraapia. Sümptomaatikakaardi koostamine. Õpetajad: Annika Liivak, saunanaine :)

V moodul 23.-24. september. Juured. Käbid. Viljad. Sügisesed taimed. Mee tervistavad omadused ja mee tervisetooted. Õpetajad: Taali mesila mesinikud, Annika Liivak

TÄPSEM ÕPPEKAVA ON SIIN: http://www.tarkustekool.ee/pikad-oppeprogrammid/praktiline-ravimtaimede-ja-taimeravi-kursus/praktiline-ravim...sus-oppeprogramm/ ‎

Iga mooduli I koolituspäev: kl 10 - 17.30, II koolituspäev kl 10 - 14. Väljasõiduga koolituspäevade ajakava ja ühine liikumine lepitakse kokku kursuslastega esimese mooduli alul.

Kellele kursus on mõeldud

Kursus sobib kõigile, kes soovivad sügavamalt tundma õppida taimede maailma ja nii isiklikuks otstarbeks kui ka professionaalsel eesmärgil saada süvateadmisi taimede kasutamisest tervise toetamisel ja ravitsemisel.

KURSUSE VÄLJUNDID

Kursuse läbinud inimene...

...omab ülevaadet taimede ökoloogilise, botaanilise ja farmakoloogilise tausta kohta, teab, mida räägib kasvukoht taime omadustest;
.. omab ülevaadet erinevate taimeravi koolkondade kohta;
...tunneb peamisi nii looduses kui aias kasvavaid ravimtaimi ja puid - nii nende tõenduspõhiseid kui rahvaravis tuntud toimeaineid;
... teab, kuidas lugeda taime energeetikat ning oskab luua sideme taimega läbi taimemeditatsiooni;
... oskab hinnata taime kuju, värvi, kasvukoha ja olemuse alusel taime sobivust mõne konkreetse organi toetamiseks läbi 'sarnane toetab sarnast' vaatenurga;
...teab, kuidas ja millal ravimtaimi korjata, kuidas neid töödelda ja säilitada;
... oskab erinevate sümptomite järgi sobivaid ravimtaimi valida ja ta teab, mil viisil on neid kõige efektiivsem kasutada;
... teab, kuidas valmistada metsataimedest toite ja neid hapendada, kuidas valmistada teesid, tõmmiseid, keeduseid, tinktuure, õlisid, salve ja mähiseid ning milliste tervisehädade puhul ning milliste ennetamiseks neid kasutada;
... tunneb õieteraapia baasaluseid, õite peenmaailma ja oskab valmistada õietilkasid;
... teab, millist rolli mängib saun loodusravis ja kuidas saunas ravimtaimede abil tervist turgutada;
... tunneb mee tervistavaid omadusi ja oskab tervise parandamiseks mee saadusi kasutada;
... oskab kasutada toidutaimi tervise edendamiseks ja taastamiseks;
... koostab endale kursuselt saadud teadmiste süstematiseerimiseks sümptomaatikakaardi, mida on lihtne terviseprobleemide esinemise korral kasutada.
TOIMUMISKOHAD: Põlistarkuste ja Rahvaravi Kool Tallinnas, Lilleoru keskus Rae vallas, Kadrioru ja Pirita parkmets, Kakerdaja raba, Hundiallika Keskus Lõuna-Eestis ja Juminda rannaküla Tallinna lähistel.

Õppekava 2017 koos detailse ainekavaga on kättesaadav siin.

OSALUSPANUS:

Ühe mooduli hind 110+km registreerimisel kuni 30. märts (see hind kehtib edaspidi ka teistele moodulitele). Registreerimisel alates 1. aprill on kõikide moodulite hinnaks 125+km.

Peale registreerumist saadame Sulle arve, mille sissemakse osa (50 eurot+km) õigeaegne tasumine garanteerib koha kursusel. Sissemaksuarve arvutatakse maha viimase mooduli maksest.

Tasudes korraga on kogu kursuse hind 450+km.

REGISTREERU KOOLITUSELE elektroonselt https://goo.gl/forms/xS7jcjGIuy0yOSay2 või kirjutades meile tervemaailm@gmail.com.

Koolituse lõpus väljastatakse kursuse täies mahus läbinuile vastavasisuline tunnistus.

NB! Väljasõidukulud ei ole arvestatud koolituse hinna sisse. Väljasõiduga koolituspäevade ajakava ja ühine liikumine lepitakse kokku kursuslastega esimese mooduli alul. Püüame liigelda võimalikult väheste autodega ja jagada sõiduvahendit.
Koolituspäevadel on võimalik tellida lõunasöök kooli poolt (5-6 eurot söögikord), või võtta enda söök kaasa. Lõuna-Eesti moodulis lisandub ka ööbimistasu 10 eurot, juhul kui soovitakse kohapeal ööbida.

LISAINFO: http://www.tarkustekool.ee/pikad-oppeprogrammid/praktiline-ravimtaimede-ja-taimeravi-kursus/,
e-mail: tarkustekool@gmail.com, telefon: 56 600 295

Sarnastel teemadel