Peterburi täht Mihhail Borodjanski tulevikuteraapiast
Tegevus » Sündmus
Aeg Koht Võtmeisik PDF
2018 Märts 19 E 18:00
2018 Märts 19 E 20:00
Europe/Tallinn
Tunnuspilt

Esmakordselt esineb Tartus Peterburi arst, psühhoterapeut, konsultant, äritreener ja psühholoogia-ajakirja „Süsteemsed konstellatsioonid" väljaandja-peatoimetaja MIHHAIL BORODJANSKI,
kes on läbi viinud tuhandeid treeninguid Venemaal, Euroopas ja USAs. Äsja ilmus ka eesti keeles tema bestseller „Teie kehaõõnsuste psühholoogia".

Borodjanski kõneleb tuleviku loomisest ehk sellest, kuidas teadlikult juhtida oma elu ja luua harmooniat.

  • Kas me mõjutame tulevikku? Mis küsimus see veel on?! Loomulikult mõjutame! Aga kui teadlikult me seda teeme? Ja kas me saame seda mõju juhtida?
  • Milliseid eluvaldkondi on võimalik muuta isiklikust valikust lähtudes: finantsid, karjäär, isiklikud suhted, tervis?
  • Kus on piir selle vahel, mis on n.ö lubatud oma elus muuta ja selle vahel, mis on kättesaadav ainult kõrgematele jõududele?
  • Kuidas eristada mõju isiklikule elule mõjust teiste inimeste saatusele ja kus on siin piir, mida ei tohi ületada?

Mihhail Borodjanski ütleb, et ei püüa oma koolitustel muuta kellegi maailmavaadet ega lükata ümber seda, millesse keegi on uskunud kogu elu. Ta soovib anda oskusi nendeks elujuhtumiteks, kus tavapärane tegutsemine pole andnud tulemust.
„Ma ei vii oma treeningutel läbi imesid. Ma saan Sind vaid õrnalt välja tõmmata harjumuspärasest mõttemudelist ja aidata ühineda selle osaga Sinu sees, kus Sa oled täielikult kontaktis oma intuitsiooniga. Kus Sa kulutad vähem jõudu ja võtad vastu kõige optimaalsemad otsused. Kus tõsised takistused lähevad Sinust mööda ja maailm ise tuleb Sulle vastu. Võib oledki just SEDA otsinud viimased kuud või aastad, sõltumata sellest, millise nimetuse oled oma eesmärkidele või probleemidele andnud," selgitab ta.

Inimesele on omane, et eluga mõnusas voolamises olles unustatakse end ära ja tehakse teatud tüüpi eksimusi, mis on sarnased kogu inimkonnale, sõltumata kultuurist ja rahvusest. Neid ei ole sadu, vaid kõigest viis. Need viis on seotud sellega, kuidas me end ära unustame, ebaõigesti mõtleme ja suhtume ning ise oma õnne ära rikume. Kui me saame neist mõtetest ja suhtumistest teadlikuks ja neist hoidume, on võimalik püsida edu- ja õnnestumislainel.
Meie teine probleem seisneb selles, et olles kukkunud mustale alale, ei oska me sealt enam välja ronida. Kuid on olemas väga konkreetsed meetodid, kuidas seda teha ning tulla sammhaaval tagasi – esmalt halli, seejärel valgesse tsooni. Ja selleks ei kulu aastaid, see toimub nädalatega! Muuta oma suunda mingis eluvaldkonnas on võimalik vaid ühe päevaga.

Meie kohtumine on siiski vaid pilguheit Mihhail Borodjanski õpetusse, sest tema treeningud on mitmepäevased ja neil on mitu taset.

NB! Loeng on venekeelne, tõlkega eesti keelde.

Vt loengu kohta lähemalt: www.arengutee.com