Joonas Saks egost ja kannatusest vabanemisest
Tegevus » Sündmus
Aeg Koht Võtmeisik PDF
2018 Okt 23 T 18:00
2018 Okt 23 T 20:00
Europe/Tallinn
Tunnuspilt


ÕHTU TEEMAD

  • EGO ja egost tulenev käitumine (see ei tähenda, et inimene on ilmtingimata mässav, vihane ja omakasupüüdlik, vastupidi, ta võib olla pealtnäha armastav, tähelepanu otsiv, ennastohverdav, kõiges ja kõigis kahtlev ning tunda hirmu läbikukkumise, nõrkuse, avatuse jm sarnase ees).
  • EGO kardab tundmatut ja hoiab kinni tundma õpitud valust ja kannatusest, selle asemel et võtta vastu tundmatu, näiteks elu ilma valu ja kannatuseta.
  • Räägime natuke ka enneagrammist: erilisest süsteemist, mille abil saab õppida tundma oma ego, mõista isiklikku enesearenguteed väga sügaval tasandil ja seeläbi võtta elu juhtimine enda kätte. Enneagrammi päritolu pole päris selge, kuid see on olnud kasutuses juba paar tuhat aastat, teadmine sellest on liikunud läbi erinevate müstiliste õpetuste ning on olnud pikalt avalikkuse eest varjatud.

"Egost teadlikuks saamise seminaridel (need kestavad terve päeva) olen kuulnud paljusid inimesi küsimas: miks ei õpetata seda koolis? See säästaks inimesi valust ja kannatustest, mida nad endale ja üksteisele põhjustavad, lihtsalt teadmatusest," ütleb Joonas Saks.

JOONAS SAKS on koloriitne maailma- ja elurändur, elukutseline elu-uurija, nagu ta ennast ise kutsub. Ta on uurinud sügavalt maailma religioone, filosoofiaid ja püüdnud leida vastust küsimustele: kes me oleme, miks me siin oleme, miks võib elu olla niivõrd väljakutsuv ja kannatusterohke ning mis on elu laiem eesmärk?
Teda ennastki viis eneseotsingu teele sisemine rahulolematus iseenda ja oma eluga.

Vt loengu kohta täpsemalt: www.arengutee.com

 

Sarnastel teemadel