Üleminekuteraapia sissejuhatav kursus
Tegevus » Sündmus
Aeg Koht Võtmeisik PDF
2019 Dets 01 P 10:00
2019 Dets 01 P 17:30
Europe/Tallinn
Tunnuspilt

Üleminekuteraapia sissejuhatav kursus

Üleminekuteraapia, mis on välja kasvanud tanatoteraapiast on nii keha kui meele süvalõdvestumise teraapia.

Üleminekuteraapias kasutatakse minimaalse keerukuse ja maksimaalse efektiivsusega võtteid, mis võimaldavad vallandada enesetervenduslikel energiavarudel ja seda tänu täieliku lõdvestuse saavutamise.
Läbi sügava lõdvestuse on võimalik leida lahendust keerulistele psühholoogilistele ja kehalistele probleemidele.

Igal inimesel on pingeid, kuid paljudel juhtudel on need sellised, mis toovad kaasa erinevaid probleeme ning lõdvestumine ei ole kuigi lihtne. Eriti pinges on lihased, mis seotud selgrooga ehk süvalihased, mida reguleerib vegetatiivne närvisüsteem ja mida vaid mõtte teel antud käsu abil pole võimalik lõdvestada. Kui need lihased on pinges, ei saa ka meie kesknärvisüsteem ja teadvus lõdvestuda, mistõttu võib kannatad meie nii füüsiline kui vaimne tervis.

Üleminekuteraapia nimetus tuleb sellest, et sügavat lõdvestust kogeb inimene surma hetkel. Sel momendil lõdvestuvad kõik keha lihased, seega loomulikul viisil saavutame me täieliku lõdvestuse kindlasti vahetult enne surma, kuid teatud meetodeid kasutades on võimalik kasutada keha enda sügava lõdvestuse oskust juba eluajal, eesmärgiga lahendada mitmeid probleeme.

Üleminekuteraapias püütakse erinevate tehnikatega jõuda nii kaugele, et aidata patsientidel lõdvestuda nii sügavalt, nagu surmaeelses hetkes, tehes seda siiski turvaliselt ja pehmelt. Teraapiaga saavutatakse seisund, kus mõtted ja keha on eraldi, inimene puhkab ja lõdvestub ning seeläbi terveneb.

Mõnes mõttes sarnaneb üleminekuteraapia ka unenägemisele - ka unes elame me läbi päeval juhtunud emotsionaalseid sündmuseid, kuid üleminekuteraapia puhul on võimalik sama teha ärkvelolekus, olles ise protsessis kohal ja seda juhtides.

Õpetaja Roman Goldrin on manuaalterapeut, massöör, kinesioloog. 2013. aastal omandas ta ka tanatoterapeudi sertifikaadi. 2018. Aastast alates on tanatoteraapia alustel põhinev teraapiameetod, kus kasutatakse ka teisi keha-meele praktikaid kandnud nime üleminekuteraapia.

Goldrin on õppinud eri kursustel Kaasani ülikooli professori Grigori Ivanichevi, Praha arstide Karl Leviti ja Melina Horinova ning Moskva ülikooli professori Ljudmilla Vassiljeva käe all.
Ivanichev ja Levit on maailma tuntumaid manuaalteraapia asjatundjaid, Vassiljeva rakendusliku kinesioloogia lipulaev Venemaal. 2002. aastal juhendas Goldrin Vilniuses juba esimesi arstide seminare, 2004. aastal alustas erapraksisega.
Goldrin on töötanud ka tippteadlase Stanislav Grofi käe all ning õppinud tanatoteraapiat (surmateraapia) psühholoogi-psühhiaatri Vladimir Baskakovi käe all, kes on selle meetodi looja.
Goldrin on töötanud ka Eesti olümpiakoondise meeste Jüri Jaansoni, Indrek Pertelsoni, Aleksei Budõlini ja Gerd Kanteriga.

SIHTGRUPP
Üleminekuteraapiat võib õppida igaüks, kes soovib kogeda sügavat lõdvestumist nii keha kui meele tasandil.
Huvilised saavad teraapiameetodeid edasi õppida, nende teiste peal rakendamiseks, sissejuhatav kursus on mõeldud teraapiaga tutvumiseks ning ise kogemiseks. Edasiõppimiseks on vajalik sissejuhatava kursuse läbimine. Edasiõppe grupisuurus on maksimaalselt 12 inimest.

TOIMUMISE KOHT:
Tallinnas, Kadriorus, Weizenbergi 20/1.

HIND:
Registreerumisel ja tasumisel kuni 30.10. hind 80+km eurot.
Alats 01.11. 2019. hind 90+km eurot.
Registreerumisel väljastatakse arve 30+km summas, mis tuleb tasuda kahe nädala jooksul ja mis garanteerib koha kursusele.

Õppekeel: eesti keel

REGISTREERU KOOLITUSELE elektroonselt
https://forms.gle/VSukttNpQiqpNLov8

või kirjutades tarkustekool@gmail.com
Kohtade arv on piiratud!

LIsainfo: tarkustekool@gmail.com,
Tel: 56 600 295

Muu info:
ÕPPEKAVA NIMETUS: Sissejuhatus üleminekuteraapiasse
ÕPPEKAVA RÜHMA NIMETUS: Isikuareng
ÕPPEKESKKOND: Õppeklass on toolide ja mattidega.
ÕPPEMATERJALIDE LOEND: -
LÕPETAMISE TINGIMUSED: Tõend väljastatakse koolitusel osalenuile sooi korral.
ÕPIVÄLJUNDID: Õpilane tunneb üleminekuteraapia aluseid ja on kogenud teraapia mõju iseendal.

Sarnastel teemadel