Tiiu Bolzmann konstellatsioonide töötuba “Vastupidavuse jõud kriisides”
Tegevus » Sündmus
Aeg Koht Võtmeisik PDF
2020 Aug 14 R 10:00
2020 Aug 14 R 19:00
Europe/Tallinn
Tunnuspilt

Tiiu Bolzmann on eesti päritolu rahvusvaheliselt tuntud ja lugupeetud süsteemne konstellöör ning pereterapeut, Argentiinas Buenos Aireses Ladina-Ameerika Perekonstellatsioonide ja Süsteemsete Lahenduste Keskuse asutaja ning süsteemsete lahenduste temaatilise kirjastuse Alma Lepik looja.

Avatud töötoas vaatame läbi perekonstellatsioonide, kus on meie jõud ja kuidas me saame ennast selles uues normaalsuses teostada.

Vastupidavuse jõud kriisides

Maailmas hetkel aktuaalne Corona pandeemia pole esimene kord, kui inimkond seisab silmitsi kriisiga. Meie esivanemad on tulnud läbi mitmetest raskustest, tundnud nälga, põdenud haiguseid ja osalenud sõjalahingutes. Ja nad on ellu jäänud. Meie oleme nende elu tunnistajateks. Nende kogemused ja jõud on ka meis olemas. Me peame seda ainult tunnistama ja teadlikult kasutusele võtma. Kui oma esivanemaid täname ja austame, siis leiame ka endas ülesse selle jõu. See võimaldab meil võtta oma isiklik vastutus ja julgelt edasi minna.

Osalema on oodatud kõik huvilised, kes soovivad paremini aru saada oma elus ja suhetes toimuvast, soovivad leida uudset vaatenurka oma eluväljakutsete ja kriiside käsitlemisele ning teha endale nähtavaks alateadlikud varjatud süsteemsed seosed.

Perekonstellatsioonid on meetod, mis toob nähtavale nähtamatu ning selle rajaja on Bert Hellinger. See on tööriist, mis võimaldab meil tuvastada alateadlikke dünaamikaid, mis tekitavad meile väljakutseid ning takistavad meie kasvu- ja õppimisvõimalusi. Konstellatsioonis tulevad ilmsiks varem varjul olnud ja teadvustamata suhete dünaamikad, mis seeläbi võimaldavad emotsioonide, tunnete ja käitumise muutmist.

Konstellatsioonimeetodit kasutatakse täna väga paljudes erinevates eluvaldkondades, seal hulgas organisatsioonide nõustamisel, juriidilistes küsimustes, meditsiinis, pereteraapias, isiklikus arengus.  Konstellatsiooni meetod sobib lahendamaks nii hingelisi ja kehalisi haigusi, traumasid, depressiooni, vanemate ja laste vahelisi suhteid, paarisuhte konflikte, sõltuvusi, hirme ja foobiaid, seletamatu halva tunde põhjuseid kui ka saab käsitleda selle meetodiga tööalaseid, majanduslikke, juriidilisi ja eduga seotud teemasid. Konstellatsiooni kaudu tulevad ilmsiks alateadvuses olev, mis mõjutavad meid teadvustamatult: mahasurutud tunded, päritud käitumismustrid, teadvustamata sidemed, varjatud süütunded, hirmud ja foobiad.

Tiiu Bolzmann on päritolult eestlane, kodakondsuselt austerlane ja eestlane. Ta on õppinud Frankfurdi ülikoolis filosoofiat, pedagoogikat ja sotsioloogiat. Hiljem jätkas ta õpinguid Austrias, õppides Grazis Karl Rogersi kliendikeskse teraapia suunda ja seejärel süsteemset pereteraapiat.

Tiiu on töötanud terapeudi, ülikooli õppejõu, väljaõpete läbiviija ja organisatsioonide nõustajana. 1990 tutvus ta Bert Hellingeriga, kes on perekonstellatsioonide meetodi looja, ning õppis tema käe all perekonstellatsioone. Kümme aastat hiljem alustas taperekonstellatsioonide töö väljaõpetega Argentiinas, asutades esimese Ladina-Ameerika Perekonstellatsioonide Instituudi ( endise nimega Argentiina Bert Hellingeri Instituut). Selle 22 aasta jooksul on tänu Tiiule konstellatsioonid Ladina-Ameerikas niivõrd levinud ja armastatud meetod, et pea iga inimene teab, mis selle meetodi taga on.

1998 aastast elab ja töötab Tiiu Argentinas, olles Ladina-Ameerika Perekonstellatsioonide Instituudi asutaja, süsteemse teraapia teemaliste raamatute kirjastuse Alma Lepik kirjastaja, konstellöör ja õpetaja.

Tiiu Bolzmann veebileht: www.constelamerica.com.ar

Kuula ka R2 raadiosaadet Tiiu Bolzmanniga: https://r2.err.ee/661524/hallo-kosmos-tiiu-bolzmann

Eesti keeles on ilmunud ka Tiiu Bolzmann raamat „Perekonna varjatud seadused. Suhete käsiraamat sünnist surmani.“

OSALEMISTASU: 

  • registreerumisel ja tasumisel enne 1. juulit 85 eurot
  • registreerumisel ja tasumisel enne 1. augusti 105 eurot
  • registreerumisel ja tasumisel alates 1. august 125 eurot

Pausidel pakutav tee, kohv ja snäkk kuulub hinna sisse. Lõuna ei kuulu hinna sisse.

AEG: 14. august 2020 (reede) kell 10.00-19.00.

KOHT: Tallinn, Hestia Hotel Europa Konverentsikeskuses , aadressil Paadi 5.

OSALEMINE: Seminaril osalemiseks on vajalik eelregistreerumine, mida saad teha siin:  https://forms.gle/z4S5KXWwbBBX2ABYA

TÄIENDAV INFO: Kadri Riisik, tel. +372 52 76 247, kadri@empaat.ee

NB! Kui soovid osaleda ka Tiiu Bolzmann täiendõppe seminaril “Kuidas käsitleda lapsepõlve ja perekonna traumat konstellatsiooni töös“, mis leiab aset 15.-16. august, on osalemistasu Sinule kolme päeva eest:

  • registreerumisel ja tasumisel enne 1. juulit 265 eurot
  • registreerumisel ja tasumisel enne 1. augusti 295 eurot
  • registreerumisel ja tasumisel alates 1. august 335 eurot

15.-16. august toimuva täiendõppe seminar “Kuidas käsitleda lapsepõlve ja perekonna traumat konstellatsiooni töös” leid rohkem infot SIIT

 

Eripakkumine üritustel osalejatele Hestia Hotel Europa:

Majutus hommikusöögiga 14. august-17.august 2020 

  • Ühene tuba hinnaga 45 EUR/öö
  • Kahene tuba hinnaga 50 EUR/öö

Registreerujatele saadame hotelli sooduskoodi, mille sisestamisel või ütlemisel toa broneeringul saate antud pakkumist kasutada.