Viigi-Viil Kanguri kursus "Kuhu kaob motivatsioon?"
Tegevus » Sündmus
Aeg Koht Võtmeisik PDF
2021 Veebr 16 T 18:00
2021 Veebr 16 T 20:00
Europe/Tallinn
Tunnuspilt

Oled oodatud arsti, kinesioloogi ja neurolingvistilise programmeerimise (NLP) meisterpraktiku Viigi Viil-Kanguri õhtukursusele “Kuhu kaob motivatsioon?” Viigi on üks hindamatutest arstidest ja kaasakiskuva esinemislaadiga lektoritest, kes ei vaatle inimest üksnes füüsilise kehana.

Paljud väärtuslikud ideed stiilis “homsest hakkan dieeti pidama, trennis käima, uut võõrkeelt õppima jne” kipuvad aja jooksul vaibuma. Mis on selle põhjus ja kuidas alustada nii, et ind ei raugeks?

Viigi Viil-Kangur läheneb teemale paljuski neurolingvistilise programmeerimise (NLP)  ja kinesioloogia põhimõtetest lähtudes.


Juttu tuleb

-Kuidas on seotud motivatsioon ja kaasasündinud anded?
-Kuidas mõjuvad motivatsioonile laused: “peaks hakkama”, “tuleks teha” jne?
-Kuidas aktiveerida aju uue ideega alustamiseks?
- Aktiivse abistamise ohud (nt soovib vanem last, laps eakat vanemat või naine meest aidata, aga abistatav tunneb end kõrvale jäetuna)

Nagu ikka Viigi kursustel, teeme lihtsaid praktilisi harjutusi: toonibalanss (emotsioonide jõustamine-takistamine), otsustamise triaad ja koputamistehnika

Viigi Viil-Kangur on lõpetanud Tartu Ülikooli arstiteaduskonna pediaatri-allergoloogina. Arstina töötades on ta tajunud, kuivõrd oluline on tolerantne ellusuhtumine ning lisateadmised kinesioloogia, NLP (neurolingvistilise programmeerimise), energeetilise psühholoogia, metameditsiini, paasturavi jmt kohta. Ta on IKC (International Kinesiology College) sertifitseeritud instruktor.


Kinesioloogia

põhineb Hiina energiaõpetusel, kus vaadatakse inimest kui tervikut – nii tema vaimne kui füüsiline tervis sõltub eluenergia vabast voolust. Kui energiaringlus kehas on häiritud, võib see põhjustada kehalisi vaevusi, meeleolu muutusi, hirme, õppimisraskusi ja keskendumisvõime langust jne. Haigusele eelneb alati häire keha energeetlises süsteemis. Kinesioloogia järgi on inimene terve, kui ta on võimeline ikka ja jälle taastekkivat stressi ise tasakaalustama. 

Neurolingvistiline programmeerimine

on psühholoogiline tehnoloogia, mis aitab inimesel olla edukam ja saavutada oma eesmärke. Vaadatakse, kuidas inimene juhib oma elu, toetudes mõtetele. Mis aitab edasi liikuda, mis on mõtetes sellist, mis seda takistab?  NLPs räägitakse väga palju eesmärkide püstitamisest ja sellest, kuidas muuta mittetoimiv eesmärk toimivaks.


Koputamisteraapia ehk emotsionaalse vabaduse tehnika (EFT)

EFT ehk koputamise tehnika on energeetilise psühholoogia teraapiameetod - see on justkui emotsionaalne akupunktuur, kuid nõelte kasutamise asemel koputatakse sõrmeotstega kindlas järjekorras läbi energiameridiaanidel asuvad punktid. Sel moel vabastatakse blokeerunud energia ning sellele vastav negatiivne emotsioon.

Vt lisaks: www.arengutee.com