04.04.2015
Śri Śiva Śakti Ammaiyari kõne
Artikkel

Laupäeval 28. veebruaril 2015.

Pühapäeval 22. veebruaril 2015 rääkis Amma pärast 2 aastat kestnud vaikimist taas, pidades oma āśram'is Tiruvannamalai's jutluse. Āśram oli inimestest tulvil ja paljud seisid isegi õues, kuulates tema sõnu aknaist. Toome ära kõne tervikliku tõlke. Tundke sellest rõõmu!

Śri Śiva Śakti Ammaiyari kõne 22. veebruaril 2015.
„Ema armastust ja õnnistusi teile kõigile."

Kuigi maakera on end oma kohale rahulikult sisse seadnud ei ole tema kiirus (telje ümber pöörlemine) veel vähenenud. Kulub veel kaks aastat, kuni hoog vaibub. Selle aja jooksul väheneb maa kiirus järk-järgult ja stabiliseerub iseenesest. Ärge kartke. Kuni normaliseerumiseni tuleb ette loodusõnnetusi, kuid üha vähem. Seega ärge selle pärast muretsege.

Mere põhjas tekib maavärinaid, seega tuleks neil inimestel, kes rannajoone lähedusse luksushooneid ehitavad oma tegevus peatada. Selliste tööde katki jätmine tuleks neile inimestele kasuks.

Taevasse ilmub sabatäht ja kui see ilmub Lõunakaares, siis oleks parem, kui paljude maade kuningad, kuningannad, ministrid ja presidendid ei reisiks (õhuteid pidi). Oleks parem, kui nad ei reisiks. Lõunakaarde ilmuv sabatäht toob kaasa ohud. Kui aga sabatäht ilmub nähtavale Põhjakaares, siis toob ta inimestele jõukuse, kuulsuse ja hea maine. Siis on see inimestele hea.

Inimesed saavad kätte maapõue deposiidid (kaua maha maetud olnud väärisesemed). Oleks hea, kui vanemad hoiaksid lapsi endi läheduses ja valvaksid neid hoolikalt, sest pahasoovlikud inimesed võivad meie lastele viga teha. Just seetõttu palun ma teil lapsi alati enda läheduses hoida.

(Amma viitab oma sisemisele Olemusele). Tänu Maṇika Oli Śiva armule (Maṇika tähendab hindamatut kalliskivi, Oli valgust ja Maṇika Oli tähendab ühtlasi ka Śiva't), kaldus maa oma vasakule küljele ja jäi sinna pidama. Maṇika Oli Śiva (Amma viitab taas oma sisemisele Olemusele) seisis Guru vormis ja vaatas oma Śakti't. Ja seetõttu kaldus maa, mis oli kaldumas paremale küljele, oma vasakule küljele ja jäi sinna pidama. „Milline suur õnnistus see on!" Kui maakera oleks paremale kaldunud, oleks see maailm saanud näha suurt hävingut. Kuid Śiva on kaastundeküllane – ta kaitses kõiki maid ja lasi maal end rahulikult sisse seada. Nii suur on tema kaastunne. (Amma viitab oma sisemisele Olemusele) Pidage see alati meeles ja hoidke kinni oma Guru jalgadest, temast, kes ta on Maṇika Oli Śiva ja püsige vaikuses. Vaikus kannab teid Ülima Rahu juurde. Kui te jõuate ülimasse rahusse, siis ta võtab teid enda juurde, isegi ilma küsimata ja teie olemus muutub selleks samaks rahuks ja lõputu rõõm saab teie pärisosaks. Te sulandute ja saate üheks Valgusega ja ta kingib teile ekstaasist täidetud elu.

Kuid karmat on raske ületada. Tema on ühtlasi ka see, kes annab karmale kogu selle väe. Teil peab olema oma karmade ületamiseks julgust. Ja mitte ainult – te peate olema kindlameelsed oma sihis jõuda Jumala enese pühade jalgade ette. Ainult nii saavutate te mukti (vabanemise).

Inimeste peades on palju karmilisi takistusi – need kõik on sinna kogunenud varasematest eludest. Kuna kõik need karmilised takistused on klammerdunud teie meelde, siis varjavad need ka teie eest Valguse. See on kõige sisemise tipp (Amma osutab oma peale). Hoidke kinni jumala jalgadest, kui soovite vabanemist neist karmilistest takistustest oma peas. Ärge lahkuge tema jalge eest mitte kunagi. Ta annab selle teile õige pea, sest tema süda on kaastundest tulvil. Ta annab teile lähtuvalt teie enda panusest. Selline on tema arm. Tema arm võib kõrvaldada kõik teie tulevased sünnid. Hoidke kinni oma Guru jalgadest, selleks, et saada üle kõigist halbadest ja patuküllastest karmadest. Guru oma valguse vormis kaitseb teid. Guru'st saab samuti patune. Ja kas teate miks? Kuidas? Teie pärast. Guru peab lakkamatult teie üle valvama ja pidevalt teie sisemust kaema. Ta on sündinud kaitsma teid, oma pühendunuid. See on tema jaoks suur õnnistus. Kuid ta peab teid omaks võtma koos kõigi teie erinevate karmadega, mis teie meelt varjutavad ja tal tuleb teid teie pattudest vabastada. Ja nii saab ka temast patune, sest ta võtab teilt teie patud ära. Kui guru eemaldab oma järgijailt nende karma, siis tema särk (keha) peab läbi tegema mitmeid kannatusi. Kas te kujutate üldse ette, kuidas Guru särk kannatama peab? See on sõnulseletamatu! Kõike seda nähes, küsib Jumalikkus: „Kas sa pead oma pühendunute nimel tõesti nii palju kannatama? On see ikka õige, Amma?" Ja siis võtab jumalikkus selle omaks ja parandab särki ikka ja uuesti. Ta rõõmutseb nähes mind oma pühendunuid aitamas. Ja see särk, mis oli Ülimas Rahus saab üheks Tema enesega. Ta suudleb ja embab seda ja paneb selle enesesse sulama. Ma ei tea, kui palju häid karmasid see särk on varasemais sündides omandanud. Jumal on selle särgi välja valinud. Ta on mind teie ette asetanud. Ta on andnud mulle võime jagada teile darshanit (elavat kogemust). Ta on andnud mulle võime põletada teie karmasid pelgalt teid vaadates. Näete, kui palju head ta teile teeb? Ta on päästnud Maa, päästnud teid – inimesi ja päästnud palju maid. Sest tema armust on maa kaldunud vasakule küljele. Oleks see kaldunud paremale, siis oleks meile osaks saanud suur häving, kuid teie, inimesed, olete õnnesärgis sündinud.

Vastu kõiki ootusi liikudes olgu teil vaprust ja vastupidavust. Keskenduge oma eesmärgile, kuid ärge kahjustage teisi inimesi. Ta ootab, et ta saaks teid oma armust õnnistada. Mitte mingil juhul ei ole see Maṇika Oli Śiva tavapärane. Isegi päike, mis idast tõuseb, muudab oma suunda kagusse ja edelasse, vastavalt ajastuste muutumisele. Kuid see üks ja ainus, kes on muutumatu on Jumal ise. Tema on üks kõigi śaktide (energiate) jaoks. Kus on tõde, seal saab olema ka tema. Ja sinna ta ka jääb. Ta tuleb guru vormis teile oma armu ilmutama. Kes iganes ka guru ei oleks, hoia kinni tema jalgadest. Pole olemas midagi, mis oleks sellest väekam.

Paljud inimesed siin on vaimselt edenenud, kuid te ei tea seda ise, sest teie karma ei lase teil seda nii hõlpsasti märgata. Isegi siis, kui teie karmad on ära põletatud, on nende tuhk teis alles. Alles siis kui te samm-sammult ülespoole liigute kõrvaldab guru ka tuha ja suunab teid valgust nägema. Ja siis juhtub nii, et te pälvite mukhti (vabanemise). Ärge heitke meelt. Ärge kuulake jutte, milles pole tõde. Pidage kindlameelselt vastu. Olge, kus olete ja kogu töövälise aja hoidke visalt kinni oma Guru jalgadest. Tema on see, kes elab igaühe särgis. Mitte teie ei kanna särki, see on Tema, kes seda särki kannab. Kui te soovite selle Ühega, kes teis peitub üheks saada, siis olge kannatlikud ja püsivad ja hoidke temast kinni. Ma loodan, et te mõistate. Ei ole olemast ühtki paremat viisi.

Ema Maha Lakṣmi toob teile õnne. Kui sabatäht ilmub Põhjakaarde, siis kingib ta teile õnne ja jõuka elu. Teil tuleb sellest aru saada ja mitte kunagi lasta lahti Maṇika Oli Śiva jalgadest. Ükskõik, millised raskustega te ka silmitsi ei oleks, ärge laske end neist segada. Tema kaitseb teid, nii nagu silmalaug kaitseb silma. Ma võin jäädagi Īśvara väest rääkima, kuid praegu aitab – vaadake hoolega ja järgige seda, mis on teile öeldud. Siis saate te ka tundma õnne ja vedamist, mis teid saatma jääb. Praeguseks aitab.

Peate kõik mõistma, et Īśvara sooviks on rahu täis maailm. Rahu peab valitsema igal pool. Praegusel ajal tekitavad paljud kurjameelsed inimesed probleeme. Ma ei taha sellest täpsemalt rääkida. See jätkub veel mõnda aega. Kuid Temal, Maṇika Oli'l (Amma viitab oma sisemisele Olemusele), on oma lahendus ka sellele. Ta teab, kuidas selle üle võit saavutada ja mida ta saab inimestele teha. Amma Arm on alati teiega. Alistuge enestesse. Teenige oma guru jalgu. Kui teil juba on guru, siis pühitsege teda, kuid tehke seda usus ja usalduses. Mis iganes halbu asju praegusel ajal ka ei juhutks, see kõik möödub. See on ajutine. Laske sellel minna. See on mööduv. Ainult hea saab teile juhtuma. Pidage seda alati meeles.

Amma thavam (pattude lunastus) on alati inimeste jaoks siin olemas, et nad saaksid Rahusse jõuda. Ükskõik, kas see särk on siin või ei, tema (Amma viitab oma sisemisele Olemusele) on alati siin teile rahu jagamas. See on Maṇika Oli Śiva, kes neid särke üll kannab. Ärge seda mitte kunagi meelest laske.

Te kõik olete erineval tasemel. On neid, kes on jõudnud muktin'i, kuid realisatsioon pole veel aset leidnud. Sellest pole midagi. Isegi see on suur õnnistus.

Jai Ma!

 Allikas: http://www.sivasakthiammaiyar.com/about_amma.html

Sarnastel teemadel
Liik Pealkiri
Publication Kes siis meie oleme?
Publication Naiseliku väe kalender 2017
Asukoht Brasiilia, Bahia
Video Lille Lindmäe
Publication Armastuse atmosfäär
Asukoht MARYA ANGLETORIUM tervisekodu
Asukoht New Earth
Publication Suguvõsa raamat
Publication Anastasia
Publication Loomine