Ruunide maagia ja šamanism
Tegevus » Sündmus
Aeg Koht Võtmeisik PDF
2016 Aug 26 R 16:00
2016 Aug 28 P 16:00
Europe/Tallinn

Ruunide ja šamanismi kursus Põhjala šamaani, Jörgen I. Erikssoniga toimub sumades augustikuuöös Lõuna-Eestis.

Ruunid on Põhjala šamanismi tarkuse tee lahutamatu osa. Ruunide tarkus oli pikalt unustusehõlma vajunud, kuid 20. sajandi lõpul tõid Rootsi uue põlvkonna šamaanid need iidsed teadmised ajaloo prügikastist välja, eesmärgiga ruunide olemus, päritolu ja tähendused uuesti au sisse tõsta.

 

Jörgen I Eriksson on ruunidega ja Põhjala šamaani traditsioonidega töötanud alates varastest '80ndatest ja ta on kirjutanud ka raamatu Rune Magic and Shamanism (Ruunide maagia ja šamanism, ilmunud ka eesti keeles).

 

Ruunid sisaldavad suurt sisemist väge. Nad esindavad Emakese Maa tarkust ja väljendavad kõikjale laotunud teadmiste täielikkust.

 

Ruunide panemine on üks pühitsetud rituaalidest, mis pärinevad Unedenägemise Aja pühadelt olenditelt (Unedenägemise Aeg on šamanistlikus mõistes aja ja ruumi ülene koht, kus minevik, olevik ja tulevik eksisteerivad täielikult koos) ja ruunid on omamoodi ukseks Unenägemise Aega, mittetavapärasesse reaalsusesse.

 

Ruune saab kasutada toomaks tervendust, harmooniat ja tasakaalu inimestele, loomadele, taimedele, mineraalidele ja Emakesele Maale.

 

Ruunide panemine on Põhjala šamanismi ülimalt püha ja salajane rituaal ning kombineerides seda teiste šamanistlikke meetoditega nagu hingerännak, maagilised laulud, visiooniotsingud ja tseremooniad, loome võimaluse, et šamanistlikud traditsioonid saaksid avalduda oma täies hiilguses.

 

Sellel kursusel õpivad osalejad töötama ruunidega mitmel erineval šmanistlikul viisil, et saada isiklik mõistmine ruunide pärinemisest ja tähendusest. Ruunide abil on võimalik hakata mõtlema ja toimima tunnetades ilmaruumi täielikku ilu ja tuua harmooniat ja tasakaalu kogu maailma.

 

Ruunid on teejuhiks šamanistlikku filosoofia ja praktikate juurde ja selle kursuse eesmärgiks on aidata osalejatel leida üles nende oma unikaalne tee tarkuse ja väeni.

 

Lisaks muule on osalejail võimalik osaleda öises šamanistlikus saunarituaalis "shaken sauna".

 

Praktiline info:
Kursus algab reedel, kell 16:00 ja lõppeb pühapäeval kell 16:00. Kursus on inglise keeles, vajadusel eestikeelse tõlkega.

 

Kursuse tasu sisaldab toitlustust, majutust, saunarituaali, kõiki materjale.

 

Kursuse hind: Registreerimisega kuni 28. veebruar 250 eurot. Registreerimisel kuni 31. mai 290 eurot. Edaspidi vabade kohtade olemasolul 320 eurot.

 

NB! Registreerimisel väljastakse arve tagastamatu osalustasu kohta. Tagastamatu osalustasu 70 eurot tuleb tasuda seejärel 14 päeva jooksul ja see tagab koha kursusel (kohtade arv on piiratud, maksimaalselt saab osaleda 20 inimest).

 

Registreerimine:
kaiakaire.hunt@gmail.com või +372 56 600 295.

 

Kursuse toimumise asukoht: Suuremetsa küla, Orava vald, Põlvamaa

Vt ka hundiallika.ee

 

Jörgen I. Eriksson on töötanud ruunde ja šamanismiga rohkem kui 30 aastat. Olles üks peamisi Rootsi šamanismi valdkonna asjatundjaid, on ta olnud väga tegus just Põhjala šmaanitraditsoonide taasloojana.
Ta on kirjutanud mitmeid raamatuid rootsi keeles Põhjala šamanismist ja Saami ja Navajo spirituaalsetest traditsioonidest. Tema töö on käesoleval hetkel suunatud pühakohtade meeldetuletamisele, kaitsmisele ja hoidmisele.
Rohkem infot leiab tema veebilehelt: www.norrshaman.net

 

Sarnastel teemadel