Eesti puude tervendav mõju: pärimus ja tõenduspõhine meditsiin
Tegevus » Sündmus
Aeg Koht Võtmeisik PDF
2017 Jaan 19 N 18:00
2017 Jaan 19 N 20:00
Europe/Tallinn

Käesolev põnev lühiloeng aitab tänapäeva inimesele meelde tuletada, millised on eesti peamised põlispuud ning kuidas puude osasid ning mõjuaineid tervise toetamiseks kasutada. Juttu tuleb nii teadusmeditsiini kinnitatud raviomadustest kui ka esivanemate oma ihu ja hinge peal järeleproovitud ravitulemustest.

KOOLITUSE SISU:
Käsitlemist leiavad 8 puud: kadakas, mänd, kuusk, pärn, tamm, paju, kask ja pihlakas.
Juttu tuleb puudega seotud uskumustest ja kommetest, enim keskendutakse nende tervendavale mõjule, käsitledes nende tarvitamisest rahvameditsiinis ning eriti nüüdisaegses tõenduspõhises meditsiinis.
Antakse praktilisi soovitusi puude kasutamise kohta tervise tugevdamisel ja põhjendatakse nende kasutusviiside teaduslikku tausta.

KOOLITAJA: Ain Raal, PhD – Tartu Ülikooli professor, ravimtaimede uurija ja publitsist. Ta on lõpetanud Tartu Ülikooli farmaatsiaosakonna ja kaitsnud farmaatsiakandidaadi kraadi (Ph.D.) lõhnava kummeli farmakognostilise uurimise alal. Avaldanud rea raamatuid peamiselt ravimtaimedest ning sadu teaduslikke, populaarteaduslikke ning muid kirjutisi. Ain Raalilt on ilmunud näiteks järgmised raamatud: "Taimedes talletuv tervis". "Tervist ja vürtsi maailma maitsetaimedest". "Farmakognoosia: õpik kõrgkoolidele". "Seitse tervendavat puud: kadakas, tamm, kask, pihlakas, mänd, pärn ja paju" jne. Ain Raal tegeleb ka pühapuude, hiiepaikade ja allikavee uurimisega.

KOOLITUSE SIHTGRUPP:
Koolitusele on oodatud kõik inimesed, kellele pakub huvi loodusravi, looduse tundmaõppimine või tervendamine.

TOIMUMISE AEG: 19.jaanuar 2017 kell 18.00 – 20.15
ASUKOHT: Põlistarkuste ja Rahvaravi Kool, Weizenbergi 20b, Tallinn

PILET: 20 eurot, tasumine kohapeal sularahas.

REGISTREERU KOOLITUSELE elektroonselt https://goo.gl/forms/gFQb1HGcN6yGGsLw1
või kirjutades meile tarkustekool@gmail.com

Lisainfo:
E-mail: tarkustekool@gmail.com
Tel: 5241650

Sarnastel teemadel