Esvanemate väe kursus
Tegevus » Sündmus
Aeg Koht Võtmeisik PDF
2017 Mai 27 L 12:00
2017 Mai 28 P 15:00
Europe/Tallinn
Tunnuspilt

Kursuse sisuks on oma kolme põlvkonna esivanemate tundmaõppimine kaheksas ilmakaares ja ööpäevaringis. Õpitakse kogema maailma ürgsel kombel, kus igas tuulepuhangus võib leida sõnumi esivanemate tarkusest. Kursus algab 27. mail kell 12, õpetajateks on Kristel Vilbaste ja Mikk Sarv. Lõpetamine on 28. mai pärastlõunal. Kursusele ei saa hilineda, samuti ei tarvitata alkoholi kogu kursuse vältel.

Kui vanasti räägiti tuulest, siis kõneldi vaimust. Paljud põlisrahvad teadsid, et igas tuulepuhangus võib teadja tajuda sõnumit esivanematelt. Tänuks saadud sõnumi eest lauldi selle esivanema isiklikku laulu, joigu, kelle poolt tuulepuhang tuli. See tagas hea edenemise ja õnne, siis oli esivanemate palvevägi sinuga kaasas kõigis tegemistes ja ettevõtmistes ning kõik tuuled puhusid alati soodsas suunas. Me õpime tundma emapoolse suguvõsaga seotud ilmakaari edelast läbi lääne ja loode põhjani ning isapoolse suguvõsaga seotud ilmakaari kirdest läbi ida ja kagu lõunani, pöördume oma vanemate vanavanemate poole iga kolme tunni järel, et taastada side nende ja nende palveväega.

Ettevalmistuseks püüdke leida oma vanemate vanavanemate nimed ehk siis iseendast alates kolme põlvkonna emad ja isad ning võimalikult palju teavet nende kohta – kus, millal ja kuidas nad elasid, millest unistasid või võisid unistada. Vaata ka http://maaleht.delfi.ee/news/maaleht/elu/sugupuus-on-kirjas-eestlase-olemus?id=23962375 Kaasa tuleb võtta kirjutustarbed, kõristi, magamis- või joogamatt istumiseks ja lamamiseks, oma leivakott ning midagi põnevat oma koduköögist, külmkapist, aiast või keldrist enda ja oma maitse esitlemiseks teistele.

Ööbimine on võimalik ruumis põrandal oma magamisvarustusega või oma telgis. Kohalesõiduks soovitame tulla autoga üheskoos, aitame leida sõidukaaslasi. Kursus toimub Ilmamäe talus, Tohkri külas, Lasva vallas Võrumaal, Võrust 15 km Vastseliina suunas, koordinaadid GPS-ga tulijaile on 57.793318, 27.169093.

Kursusetasu on 100 eurot, see tuleb kanda hiljemalt 22. maiks arvele EE892200221023890131, saaja on MTÜ Eesti Koolimetsade Ühendus, selgituseks kursusetasu. Aegsasti tehtud ülekanne tagab koha kursusel. Kursusele registreerimine ja info: Mikk Sarv, 55577795, maa@ilm.ee või telefonil 5286357.

Sarnastel teemadel