Trummiväe kursus
Tegevus » Sündmus
Aeg Koht Võtmeisik PDF
2017 Aug 19 L 13:00
2017 Aug 20 P 17:00
Europe/Tallinn
Tunnuspilt

19.-20. augustil 2017 toimub Trummiväe kursus Võrumaal Ilmamäe talus, muistse hiiepaiga Tammetsõõri kõrval. Kursuse sisuks on oma trummiga lähedaseks saamine, õpetus trummiga suhtlemiseks, trummiga tervendamine, trummiga ennustamine trummijooniste abil.

Õpitakse kogema maailma ürgsel kombel, kus trumm on kogu Kõiksuse peegelduseks ja teenäitajaks. Kursus algab 19. augustil kell 13, õpetajateks on Kristel Vilbaste ja Mikk Sarv. Lõpetamine on 20. augusti pärastlõunal. Kursusele ei saa hilineda, samuti ei tarvitata alkoholi kogu kursuse vältel. Kursusel osalemise eelduseks on šamaani tee algkursuse läbimine.

Trumm tuleb sinu juurde siis, kui oled selleks valmis. Ta võib tulla kauplusest, sõbra käest, trummi tegemise koolituselt või mujalt. Lääne-Siberis keti ja sölkupi rahva juures sai šamaan alustuseks trumminuia, mis toimis ka kõristina. Siis tuli väike trumm, seejärel suur trumm ja lõpuks šamaanisau. Et trummiga lähedaseks saada, tuleb temaga kõnelda, teda suitsutada, kindlasti lüüa trummi pidevalt, vaadelda trumminaha mustreid, anda trumm löömiseks alla kolme aastasele lapsele. Mida enam trummi lüüakse ja temaga tervendamisrännakuid tehakse, seda väekamas muutub trumm, seda enam tõhusaid abivaime seob end trummiga. Sellises trummis näevad vaimud võimalust kehastumiseks ja inimeste aitamiseks. Trummi ja jooniseid trummil on võrreldud kompassiga, mis näitab trummi lööjale teed tervenemise poole. Samas on trumm ka kogu taevalaotus Linnutee ja kõigi tähtkujudega.

Kaasa tuleb võtta kirjutustarbed, oma trumm, kõristi, magamis- või joogamatt istumiseks ja lamamiseks, oma leivakott ning midagi põnevat oma koduköögist, külmkapist, aiast või keldrist enda ja oma maitse esitlemiseks teistele.

Ööbimine on võimalik köetava kõrvalhoone ruumis põrandal oma magamisvarustusega või oma telgis. Kohalesõiduks soovitame tulla autoga üheskoos, aitame leida sõidukaaslasi. Kursus toimub Ilmamäe talus, Tohkri külas, Lasva vallas Võrumaal, Võrust 15 km Vastseliina suunas, koordinaadid GPS-ga tulijaile on 57.793318, 27.169093.

Kursusetasu on 100 eurot, see tuleb kanda hiljemalt 15. augustiks arvele Swedbank EE142200221060376867, saaja on Avatud Ruumi Instituut MTÜ, selgituseks piiratud, aegsasti tehtud ülekanne tagab koha kursusel. Kursusele registreerimine ja info: Mikk Sarv, 55577795, maa@ilm.ee või telefonil 5286357.

Sarnastel teemadel