HARFITERAAPIA- Kõrgsageduslik kontsert
Tegevus » Sündmus
Aeg Koht Võtmeisik PDF
2018 Veebr 07 K 19:00
2018 Veebr 07 K 21:00
Europe/Tallinn
Tunnuspilt

HARFITERAAPIA 

Kõrgsageduslik kontsert

HARF – see on üks maailma vanimaist muusikainstrumentidest. Paljude iidsete rahvaste juures kasutati harfi sakraalsete kommete ja tseremooniate läbiviimisel, pillile omistati maagilisi omadusi. Kreekas arvati, et harfihelid loovad taevast ja maad, jumalaid ja surelikke ühendava redeli. Egiptuses ja Süürias oletati, et harf avad uksed paradiisi ja sellepärast kaunistati harfe väga luksuslikult: kaeti kulla või hõbedaga, inkrusteeriti elevandiluu ja vääriskividega.

Keskajal hakkasid harfi mängima mungad ja vaimulikud, kuid temasse kiindusid ka aristokraadid. Elegantne instrument, mis meenutab tohutu liblika tiiba. Väärikas heli ja pehme hõbedane tämbr ... Üks ilusamaid, poeetilisemaid ja salapärasemaid muusikainstrumente. Harf on inspireerinud luuletajaid ja muusikuid, täitnud armastusega romantilisi südameid.

Harfi lummavad helid ei saa jätta kedagi ükskõikseks. Selle näppepilli sügav, justkui ebamaine kõla, õhutab kujutlusvõimet ja sunnib nõustuma uskumatute legendidega pilli jumalikust päritolust.

HARFITERAAPIAST

Oma maagilise heliga on harf võimeline looma imesid, tervendama, tooma hinge harmooniat, puhastama mõtteid. Juba Pythagoras kasutas harfi heliteraapias.

Kaasaegsed uuringud tuvastasid, et harfimuusika mõjutab positiivselt mitmesuguste neuroloogiliste haigustega patsiente, aitab leevendada valu, vähendada stressi ja ärevust.

Omades laia helide diapasooni, on harf võimeline tekitama vibratsiooni kogu inimkehas. Vibreeriva keele heli võetakse vastu keha läbiva lainena - vibratsioon läbib kudesid ja rakke, andes inimkehale positiivse sensoorse stimulatsiooni.

Harfiterapeudi roll on kuulda inimese hinge muusikat, unikaalset sisemist sümfooniat ja kanda see üle oma harfi keeltele. Selle kõla aitab kuulajal ühendust võtta oma sisemise allika ja rütmiga ning häälestab kogu organismi ümber harmoonilisemasse laadi.

NB! Soovitame kuulata muusikat PIKALI sügavalt lõdvestunud seisundis, selleks palun võta kaasa lamamisalus ja pleed, kui Sul pole võimalik asju kaasa võtta, siis anna teada, leiame midagi kohapeal.

_____________

MÄNGIVAD:

Sel kontserdil - heliteraapia seansil armas harfihaldjas TRIIN HIO võlub oma iseehitatud inglipillist välja imelisi tervendavaid helisid. Kõlamaastikele annab lisavärvinguid LILIA MÄRTMAA oma müstiliste tiibeti- ja kõrgsageduslike kristallhelikausside ja õhuliste flöötide helidega.

______________
✔ PILETID: 15.- eur, registreerides sõpradega 12.- eur igale inimesele Piletid saab osta kohapeal sularaha eest või ettemaksuga Prosvet OÜ pangaarvele EE631010220118238013

✔ REGISTREERU ONLINE http://www.prosvet.eu/est/registreerimine-20-12-2014/ või tel. 559 30 551, info@helid.ee

✔ Kontsert toimub kolmapäeval, 7. veebruaril, kestab 1,5-2 tundi ilma vaheajata, uksed avatakse kl.18:30

✔ AADRESS Tallinna Vanallinnas, Uus 19, NB! tuled jalgväravast hoovi sisse ja lähed otse, Okasroosikese lossi äärmine uks, vasakul, viib otse meie saali.

KAART: https://goo.gl/maps/dfSxArXtDWoINFO:

tel. 559 30 551, info@helid.ee
http://www.prosvet.eu/est/harfiteraapia-2

Sarnastel teemadel