Austraalia šamanismi laager: "Südame Tee"
Tegevus » Sündmus
Aeg Koht Võtmeisik PDF
2019 Juuni 28 R 11:00
2019 Juuni 30 P 16:00
Europe/Tallinn
Tunnuspilt

Laager põhineb Austraalia šamanistlikul Vaimukanuu praktikal. See on sügav ja võimas šamanistlik teekond iseenda ning oma sisemiste ressursside avastamiseks, kus kasutades Unenäoaja Ratta kingitusi, omadusi ja tootemeid kaardi ja kompassina, õpime navigeerima oma elutee maastikul.
Seekord töötame me vaid Austraalia Teadmakaartidega, kasutades selleks lõunapoolseid suundi, aastaaegu, elemente ja ainulaadset sisemist tarkust.

Laager saab alguse reedel puhastava saunarituaaliga, kus kõikjalt üle ilma jõuavad meieni lõunapoolsete sõnumitoojate ja juhendajate hääled, et kõnetada kõiki, kes soovivad end selle kuulamisele avada.

Laupäevase päeva veedame Mustal Järvel, kus igaüks saab luua loodusesse oma Unenäoaja ratta, kasutades ümbritsevat maastikku, heinamaad, puid, veesilmi. See protsess sisaldab endas nii indiividuaalseid kui grupitervendusi. Me kõik saame otsida juhatust meie isiklkest Sisemise Lapse Majast, Esivanemate Majast ja oma tootemitelt. Päeva jooksul rändame me mööda ratast ja õpime, kuidas kasutada sümboleid, rituaale, tarkust ja väge, käimaks oma autentset Südame Teed. Me loome šamanistlikke tööriistu - talismane ja tootemeid - aitamaks iseend selles töös.

Pühapäev on eriline päev, täidetud spirituaalse väe ja väljakutsetega, millise teabe on toonud meieni Vanaisad ja Taevaisa ja mis on toetatud Vanaemade ja Maaema poolt.

Me tõuseme koidu ajal ja teeme esimese saunarituaali enne hommikusööki. Ülejäänud päev saab olema selle laagri kulminatsioon - grupiprotsess, mis valmistab ette sügava puhastuse, tervenduse ja taasssünni tseremoonia.

Me õpime:
- Vaimukanuu praktikat
- Tundma sümbolite loomust ja väge
Leidma toetust Esivanemate Majast ja Sisemise Lapse Majast
Looma iseenda Unenäoaja Ratast
- Tajuma looduse ringe ja tsükleid, ja seda mida nad räägivad meile meie enda Südame teest
- Tegema tootemeid ja talsimane
- Tundma tseremooniate, rituaalide ja pühakohtade olemust
käima oma Südame Teed
Laagri kulminatsiooniks on sügav puhastuse, tervenemise ja taassünni tseremoonia.

Laagri käigus toimuvad mitmed puhastavad rituaalid ja tervendavad tseremooniad, mis lubavad sügavaimat ja autentseimat kogemust.
-Elu Tervendamise baastseremoonia
-Esivanemate Maja külastus
-Nelja elemendi puhastus
-Ussi Ravi ja Tervendustseremoonia
-Maa käimise, maa laulmise (Walking the Land, Singing the Land) tseremoonia
-Pühade objektide elluäratamine

Laagri läbiviija on Indra Reinpuu.

Indra on Austraalias sündinud ja üles kasvanud eesti soost šamanistlike praktikate viljeleja, nõustaja ja õpetaja. 3-päevasel visiooniotsingul Austraalia kõrbes sai talle selgeks, et talle on möödapääsmatu Eesti ja siinsete esivanematega ühendus saada mitte ainult tema enda joaks, vaid see on tema teiste olendite hüvanguks tehtava šamaanitöö loomulik jätk - tulla tagasi ja õpetada siin, kust ta juured pärit on, tuues kaasa teadmisi ja teistmoodi vaatenurka maailma kuklapoolelt.

Indra ütleb: "Nagu kõigi šamaanide puhul, toob edu pühendumus ja valmisolek praktikatega sügavuti tegeleda. See ei ole ühekordne meelerännak, pigem julgustatakse osalejaid avama südameruum tõele, iidsete tehnikate avastamiseks ja südame teekonna ilmutamiseks."

KURSUSE LÄBIVIIJAST
Indra Reinpuu on sündinud 1961. aastal Adelaides, Lõuna-Austraalias, Villi ja Ene-Mai Reinpuu pojana.
Ülikoolis õppis ta kehalist kasvatust ja psühholoogiat, mis viisid teda arutlema inimese potentsiaali üle. Loogilise jätkuna huvitus ta ka uskumustest ja on seda meelt, et see, mis religioonist tänaseks on saanud, asub kaugel selle tegelikust algest. Õige pea avastas Indra, et on olemas "midagi muud" lisaks sellele, mida saab seletada ja katsuda. Samuti tajus ta - tüüpiliselt paljudele šamaanidele - et maagiline vaimudeilm on teda kutsuma hakanud. Nagu paljud teisedki otsijaid, tutvus ta algselt New Age'i praktikatega, kuid õige pea, sügavate sprituaalsete rännakute käigus leidis ta kellegi, kel polnud dogmasid, salasepitsusi, kes ei küsinud raha ega tahtnud oma järgijaid kontrollida. Selleks keegiks oli Loodus.

Indra ei osanud sel ajal endale teadvustada, et ta juba elas šamaani elu - kasutas selguse saamiseks, nägemusteks, tervendamiseks ja teadmiste ammutamiseks elemente, aastaaegu, looduse sümboleid, rännakuid ja looduslikke pühapaiku.

2000.aasta oli Indra jaoks murranguline. Ta oli viinud rannavõrkpalli meeskonna Sidney 2000. aasta olümpiamängudel olulise võiduni, aga sellest isegi olulisemaks oli ta viis kaks naist isiklikele eneseavastamise rännakutele, mis muutsid nende elu täielikult.

2013. aastal viibis Indra 3 päeva üksinda visiooniotsingul Alice Springsi lähedal - istudes liivadüünidel 5-meetrise läbimõõduga ringi sees 3 ööpäeva ilma toidu, magamise ja väliste segajateta (kui kärbsed välja arvata :).
Visioonirännakul oli Indrale tohutu mõju. Järgmisel aastal alustas Indra oma nn ametlikku šamaaniteeed dr Rafael Locke'i juhendamisel ja järgmise 24 kuu jooksul läbis ta kõrbes kõrgemate šamaanipraktikate õpingud.

INFO KURSUSE KOHTA:

TOIMUMISKOHT
Kursus toimub Hundiallika keskuses, Suuremetsa küla, Võru vald, Võrumaa (u 20 km Võrust)
Kohapeal on tingimused lihtsad. Magamisasemed on koolitusmaja ühises magamistoas. Magamine toimub mattidel, kuid soovi korral saab ka telkida või magada välivõrkkiiges.
Hundiallikal on kohapeal välitualetid ja -dušš ning suitsusaun.

Toitlustamine toimub kohapeal, pakume kohapeal valmistatud taimseid toite.
Õpetused toimuvad siseruumis, tipis (püstkojas), saunas, õues, lõkke ääres.

KEEL
Kursus toimub eesti keeles.

OSALUSPANUS
Osaluspanus on 190 eurot registreerimisega ja ettemaksu tasumisega kuni 1.märts. Edaspidi on tasu 220 eurot kuni 30.aprillini. Sealt edasi osalustasu 250 eurot. Osaluspanus sisaldab kogu programmi, toitlustust, majutust, suitsusauna, higitelki ja vajadusel transporti I laagrikorral Orava rongijaamast või Võru bussijaamast Hundiallikale.

2018. aastal Indra Pühade Teadmakaartide laagris osalenuile kehtib soodushind 160 eurot.

Peale registreerimist väljastame sissemaksuarve summas 100 eurot, mille õigeaegne tasumine garanteerib koha kursusel ja mis jääb loobumisel tagastamatuks ettemaksuks. Ülejäänud osa eest saab tasuda suve alul, soovi korral ka mitmes osas.

Täpsem info: tervemaailm@gmail.com või 56 600 295

Sarnastel teemadel